Janina

Olen kolmekymppinen yrittäjä Liedon Vanhalinnasta, Vanhalinnan kartanon naapurista. Leipätyökseni pyöritän yhden naisen käännösalan yritystä, ja leivänpäällistyönä sekä käsityöinnostukseni erinomaisena toteutuskohteena koiramaista ihanuuspuotia Vau Mumua. Työ ja vapaa-aika limittyvät täällä luonnon helmassa ja maaseudun rauhassa hyvin toisiinsa. Vapaa-aikamme Luumun ja sittemmin myös Mooin kanssa kuluu koiramaisuuksia ihmetellessä. Luumusta on blogin myötä kasvanut mielettömän hieno aikuinen staffipoika, jonka kanssa jaamme yhteisen intohimomme: tokon. Tokotellessa viikot vierivätkin nopeasti, ja treenikentällä tuleekin piipahdettua useamman kerran viikossa. Luumulla on käsittämätön moottori, josta löytyy hevosvoimia vaikka pienelle kylälle. Staffi on kaikin puolin mainio harrastuskaveri, josta lähtee potkua ja asennetta ihan kilpakentille asti. Luumun mieletön draivi herättääkin usein ihastusta, ja minä ohjastajana saankin silloin tällöin hatunnostoja rotuvalinnastani. Jaa että tämmöisenkin kanssa näköjään voi tehdä yhtä sun toista. Kyllä vaan! Intohimo. Asenne. Se tunne. Yhdessä me päästään vielä pitkälle.

Mooi muutti meille alkuvuodesta 2016, ja pikkulikan kanssa otetaan rauhaksiltaan yhteisen elämämme ensiaskeleita. Opiskelemme toinen toisiamme, käytämme aikaa yhteen kasvamiseen. Mooi harjoittelee tokoa Luumun hienosti viitoittamalla tiellä, ja itse saan arvokkaita kokemuksia nuoren aikuisen kanssa yhteisen sävelen löytämisessä. Luumussa ja Mooissa on paljon yhteneväisyyksiä, mutta samankaltaisuuden sudenkuoppiin on liian helppo ihmisen pudota. Aika näyttää mihin asti tässä vielä Mooin kanssa päästään!

Luumu on kasvanut blogin myötä ja vanhenee toki päivien kuluessa kuten me muutkin. Blogini on toiminut itselleni oivana purkautumispaikkana, mutta myös kalenterimaisena muistiinmerkitsemisvälineenä. Luumun lapsuus ja ihanankamala nuoruus on kaikki dokumentoitu näille virtuaalisille päiväkirjan sivuille hyvässä ja pahassa. Meidän edesottamuksiimme on itsenikin helppo palata blogin sivuilla. Perinteistä treenipäiväkirjaakaan ei sen kummemmin enää tule kirjoitettua, kun kummankin koiran treenit löytyvät täältä treenimuistiosta (Luumun & Mooin). Tokoblogi Sisältää hedelmälihaa kai nykyisellään ennen kaikkea on - myös luentomuistiinpanoja tulee edelleen kirjattua ylös milloin mistäkin aiheesta. 

Talosta osa on edelleen remppaamatta. Pihan muistuttaa usein enemmän viidakkoa kuin puutarhaa. Aika kuluu, vuodet vierivät. Vuonna 2013 tahdoimme Teemun kanssa, ja heti seuraavana vuonna jätimme hyvästit 10 vuotta elämäämme sulostuttaneelle Napsulle. Loppuvuodesta 2015 haikara pudotti perheeseemme Pikkukirpun, ja heti muutaman kuukauden päästä luoksemme asumaan muutti Hollannin herkku Mooi. Elämä on ylä- ja alamäkiä. Pitkää suoraa ja helkkarinmoisia kurveja. Saamista, antamista, rakastamista ja luopumista. Elämistä.

Sydämellisesti tervetuloa tarinaamme. 

Kesäkuu 2016 
Kesäkuu 2016


Vanhan Loving Luumu -blogin kansikuviin tästä.