lauantai 17. helmikuuta 2018

Sieltä se käsi tulee kohta auttamaan tai palkkaamaan

Niin huippufiilis! Käytiin äskettäin hallilla tekemässä hyvin suunnitellut ja vieläkin paremmin toteutetut treenit! Vasta paljon myöhemmin kotona muistin, ettei muistettu Luumun kanssa tehdä kaukoja, mut souvat. Mitä nyt yksistä kaukoista. Tehtiin kuitenkin luoksaria ja kummankin kanssa tunnaria. Mooi teki lisäksi vielä alkeistreeniä seisomaan jäämiseen, kun se on kaikessa hötäkässä jäänyt vähälle. Ja tietty perusasentoa. Sitä nyt aina.

Ajattelinkin ennen illan rientoja kirjoittaa nopeasti muistiin mitä vinkkejä saatiin kuun alussa Oililta siihen. Tässä on siis lähtötilanne, johon oltiin päädytty kaikkien niiden taikatemppujen jälkeen. Rautalangasta koitin kädellä vääntää, et perusasento on suora ja ennen kaikkea piirun verran edempänä kuin mihin Mooi luontaisesti hakeutuisi. Parastahan sen mielestä on jäädä klo 11 sojottamaan mun vasemman säären taakse. Tai vauhtiliikkeissä jonnekin väljästi kello seiskan kohtaan.


Tässä tuomiomme. Mooi selvästi haluaa nähdä mut paremmin. Tämä tulee ilmi siitäkin, että se saattaa jopa tullakin oikeaan paikkaan, mutta kenties vielä pakittaa vähän. Ja jos mulla on oletus siitä, että M ei ole tulossa oikeaan paikkaan sivulle (jää taakse), mä alan tosi herkästi keskivartalolla ja kädellä auttaa sitä - mikä ei kyllä tässä vie meitä nyt yhtään eteenpäin. Mooi ajattelee nyt tosi paljon sitä mitä se saa, eikä sitä mitä se on tekemässä. Kun se jää vähän taakse, se näkee paremmin mun käden, joka menee taskuun palkalle tai auttaa sitä oikeaan kohtaan > palkalle.

Olemme haastavien aikojen äärellä.
Nyt tehdään pelkkää sivullaoloa. Tyyliin oikeesti iltaruoat syödään sivulla. Toistellaan vaan käskyä siinä ja palkkaillaan istumisesta. Ei tehdä sivulletuloja sinänsä, vaan Mooi voi istua ja mä meen siihen viereen oikeaan paikkaan. Voin heilutella käsiä siinä perusasennossa - tämä ei tarkoita mitään, ja kun siihen ei reagoida mitenkään, palkataan. Kun tätä on tehty kuurina nyt jokunen viikko, voin ottaa askeleen eteenpäin ja kokeilla sivu-käskyllä, että onko Mooi tajunnut perusasennon paikan merkityksen. Jos jää edelleen taakse, mun kannattaa odottaa, jos se kuitenkin tarjoaisi eteenpäin tulemista. Yhtään ei nyt kyllä autella kädellä enää. 

Jos se ei vaan tule eteenpäin, voidaan käyttää jotain muuta apuvälinettä, kuten etujalkatargettia. Targetilla voidaan kääntyillä ympäri, ja tästä palkataan aina ylhäältä. Pitää kuitenkin muistaa varoa sitä kevyttä oikeaa etujalkaa: palkataan aina vain kun kummatkin jalat ovat maassa (Luumu tekee tätä muuten edelleen...). Sivulletuloja kannattaa nyt Mooin kanssa tehdä aina alkuun targetin kanssa, jotta ehdottomasti onnistuu. Back to Basics vaan, pentutreeniä nyt hetki (ihan tuttua meille *pyyhkii hikeä otsalta*). On kovin vaikeaa tulla sivulle, jos ei tiedä missä se sivu on. Tämä näkyi hyvin meidän joulukuun kisoissa. Vaikeaa on, Mooi pohtii, jäänpä tänne taakse niin sieltä se käsi tulee kohta auttamaan tai palkkaamaan.


Treenit ovat lähteneet menestyksekkäästi käyntiin. Aluksi piti olla hiukan kärsivällinen nytkähtelyn kanssa. Odottaa vaan, että Mooi ymmärtää, että ihan oikeesti tässä ei tarvi tehdä mitään. Että vaikka se käsky toistuukin, kyse on vaan nyt tässä istumisesta. Just tässä, ei viis senttiä taaempana. Ja ihan parin olkkaritreenin jälkeen testattiin samaa tänään hallilla. s-u-p-e-r. Kyllä se siitä, kyllä se aina siitä.

Oilin koulutuksen jälkeen, joka siis järjestettiin meidän "kotihallilla" TSAUlla, tuli kamalan nostalginen olo. Ei olla siis treenattu siellä kohta kahteen vuoteen, vaan käyty omatoimiajalla milloin missäkin ja lähinnä ulkona (ei nyt sydäntalvella tietty...). Mut nyt vihdoin kun tää päiväkodin aloittamisen jälkeinen elämä (kutsukaamme tätä uutta aikaa vaikka lyhenteellä jpk.) alkaa kohta toteutua meilläkin, pystyn taas suussani maistamaan kentän laidalla termarista ryystetyn aamusumpin ja tuntemaan villasukanpohjissa hiertävän kumirouheen. Kisatalkoohommat, täällä alkaa olla kohta yks semisti valmis työntekijä. Semisti sillee, et kuitenkin ehkä aikaisintaan syksyllä. Ehkä. Kääk. Muutankohan mä taas sit sinne hallille. Tuutte sit sieltä noukkimaan, jos ei missään näy.Mooi on sitä mieltä, et olipa hauska koulutus :DD
Kuvat: Anne Saari.
Ja hei peeäs! Käy nyt viimeistään tilaamassa meidän uutiskirje, jos haluat etunenässä olla kuulemassa mun järkkäämistä tokokoulutuksista keväälle, kesälle ja syksylle! Suunnitelmat on tehty ja kohta ne julkistetaan, hui! Mä lupaan antaa sata prossaa. Annathan säkin?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Riemuitsemme kommenteista. Jätähän omasi.