perjantai 23. syyskuuta 2016

Namaste

Yllättävän hyvin olen toipuillut viime sunnuntain toikkaroinnistani. Nilkan turvotus laski eilen, mutta ilmapallon sijaan sain niin paljon väriä, että monet sateenkaaretkin kalpenevat rinnalla. Sen palluran (nivel..?) alapuolella on komea mustelma sekä sisä- että ulkopuolella, mutta ulkonäköön nähden sillä on jo yllättävän hyvä askeltaa. En ole vielä luovuttanut kympin tavoitteesta - siihen on vielä kokonainen kuukausi!

Luette ihan kamalan paljon tällä hetkellä näitä meidän juttuja. Kivahan se on, ettei ihan keskenänsä tarvi täällä höpötellä. Viime tekstiin liittyen yritän tänään jaksaa piipahtaa Kirpun kanssa Turussa Petolassa, kun siellä on neljästä seitsemään valjakkohiihtäjä Vesa Jurvelin opastamassa veto- ja juoksuasioissa, ja noita meidänkin käyttämiä laadukkaita Non-Stopin juoksukamoja pääsee vissiin sovittelemaan ja näpelöimään. Tarve olisi ostaa toisetkin kunnon valjaat tähän huusholliin sitä hetkeä varten kun mulla on komea kahden staffin valjakko tuossa juoksulenkille lähdössä - sikälimikäli ajatus ei ole optimistisuudessaan liian itsetuhoinen ja päätänkin juoksuttaa niitä aina vuorotellen... 

(Niin Petola kuin Non-Stoppikaan ei sponsoroi näitä jaarittelujani, vaikka ehkä syytä olisi, mutta...) Tsekkasin Non-Stopin nykyistä valjasvalikoimaa, enkä löytänyt verkkosivuilta enää tuota samaa y-valjasta, joka meillä on ollut kolmisen vuotta käytössä. Harmi, koska se on ollut kuitenkin lähestulkoon sopivan kokoinen (y saisi tulla staffilla inasen alemmas rinnalla, mutta koska ei vedätetä, on se ollut riittävän hyvä). En tiedä löytyyköhän mallistosta tällä hetkellä meidän käyttöön sopivaa valjasta... 

Mutta! Samalla huomasin ihan uudenlaisen juoksuvyön! Pitää tänään tsekata se tarkemmin ihan livenä, mutta kohtalaisesti kiinnostaa tuo kelaustekniikka (niinku sisäinen fleksi..?) ja juomapullon paikat - just se mitä olen tuossa omassa vyössä kaivannut! Mooi juoksee kyllä nätisti siinä edessä, mutta erityisesti jos on paljon risteyksiä tai temponvaihdoksia, niin se jää hiukan kyselemään että mitäs nyt. Siinä kohtaa olis kiva, ettei tartteisi kädellä ohjata. Meillä on siis toi ihan perusmallinen vyö - en muista millä perusteella silloin valitsin sen, kun tämä vähän teknisemmän oloinen olisi vaihtoehtona ollut jo silloin kolme vuotta sitten. Voisinpa tänään testata tätäkin. 

Oho, tulipa paljon epäasiaa juoksukamoista. Olen viisaampi tänään vähän myöhemmin. Tässä viime tekstiin liittyen vielä pikkasen lisää epäasiaa viikonlopun alkajaisiksi. Nimittäin YouTube-jooga, kotijooga aka staffijooga paras jooga! Omat kokemukseni joogasta rajoittuvat joskus yläasteella käytyyn kansalaisopiston kurssiin, jossa asentojen vaihtovälit kestivät niin kauan, että oli ihan todellisia vaikeuksia yrittää pysytellä hereillä. Sittemmin olen harrastellut vähän pilatesta, tosin siitäkin alkaa olla jo kymmenisen vuotta (apua!). Juoksemisen vastapainoksi olen kuitenkin yrittänyt muistaa tehdä kotona vähän venyttelyjuttuja, ja kymmenen minuutin jumppapätkät telkkariin integroidusta juutuubista ovat olleet kestoltaan just niitä, joiden suorittamiseen kykenen tällä hetkellä lähes päivittäin sitoutumaan. Iltajoogaa rauhoittumiseen ja paikkojen venyttelyyn, päiväjoogaa (harvemmin tosin tulee kerittyä) tai pilatesta kevyeen wörkauttiin. Onhan nää nyt ihan höpöhöpöä niille, jotka käy päivittäin jossain eliksiassa pumppailemassa bodeja, mut tähän elämäntilanteeseen ihan riittävää mulle. 

Varaa aikaa kymmenen minuuttia, klikkaa linkit auki ja anna mennä! Tässä astetta rankempi päiväjooga, tässä harmittavasti vähän kesken jäävä pilatespätkä ja tässä vielä mun ihan abslouutfeivoritti iltajooga. Tää iltajoogan vetäjä Lesley Fightmaster on vielä niin hellyyttävän oloinen ihminen, että sitähän kuuntelisi pidemmänkin aikaa (hauska bonari tossa videolla on toi yhtäkkinen tietokoneen pirinä...). Jos teillä on muuten heittää jotain hyviä lyhyitä jumppapätkiä, niin kommentoikaa ihmeessä!


Luumukin tykkää Lesleystä 
Ihan aluksi tää joogaaminen oli ihan mahdotonta, kun kaikki haluaa osallistua xP 


Etenkin Mooikoiran oli ihan mahdotonta ymmärtää,
että miks joku hengaa lattialla, jos sen nimenomainen tarkoitus ei ole jaella pusuja..? 
Anna pusu! 
Sit nää perinteiset "en mee mihinkään! Nostat kainaloista, jos haluat mun siirtyvän ja silloinkin heittäydyn veteläksi". 
Tässä kohtaa L luovutti jo... 
Vähän mielensä pahoittaneena siellä... 
Mut tälle ei vaan mee jakeluun... 
Nää on siis useanan eri "treeni"kertana kuvattu...
Hei kamoon... 
Optimisti tuo vinkulelua, et jos kuitenkin... 
Ja tämä nyt ainakin oli ihan todellinen virhe.
Ei jumppaa Kirpun valveillaoloaikana, paitsi sitä jossa se toimii elopainonsa kanssa kahvakuulana ja käsipainona. 
Veljekset
Ja vielä loppuun asiaankuulumaton, mutta huvittava pätkä meidän arjen komiikkaa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Riemuitsemme kommenteista. Jätähän omasi.