tiistai 29. joulukuuta 2015

Keitä te olette? Linkitä!


Apua! Nyt on tosi kyseessä! On sen verran näköjään aikaa hyppysissä, että aloitin lukemaan yhtä vauvablogia! Tai äitiydestä ja perhe-elämän haasteista se kaiketi enemmän kertoo, mut anyway... vauvablogi! Niinpä jotta en syvemmälle suohon uppoaisi, päätin saman tien tarttua härkää sarvista ja pyytää teiltä, rakkaat lukijamme, apua. Linkittäkää blogejanne kommenttikenttään ja suositelkaa ihmeessä myös muita hyviä blogeja äitiyslomalaisen luettavaksi. Oikeasta sivupalkista näkyy mitä meillä jo luetaan, toki näitä samojakin saapi kommenttikentässä ylistää. Luen mieluiten tokoaiheisia blogeja. Ei mitään ihan perus "viime treeneissä puppe teki noutoa ja seuraamista" -tyyppistä treenipäiväkirjaa, vaan arvostan vähän syväluotaavampaa analyysiä. Koulutuksissa kävijöiden kertomukset kiinnostavat erityisesti. Millaisia blogeja te kirjoitatte? Mitä te itse tykkäätte lukea?

Ja nyt kun perheenlisäyksen myötä posteissamme pyörii enemmän ja vähemmän myös imeväisikäinen kennelpoika, kiinnostaa tietää keitä te, rakkaat lukijamme, ylipäänsä olette. Tilastoista (joita tilastotieteen ja kaikenlaisten numeroiden hyvänä ystävänä seuraan lähes päivittäin) näkee, että teitä siellä edelleen uskollisesti roikkuu mukana melkoisesti, ja näin näppiksen äärellä kiinnostaa valtavasti tietää, minkälaiset asiat teitä täällä Luumun treeni kautta elämäntarinablogissa kiinnostaa. 

Eli pyyntöni on yksinkertainen mutta harras. Kirjoita kommenttiin miksi luet meidän blogia, linkkaa oma blogisi ja/tai muita hyviä (toko-/koiraharrastus)blogeja ja osallistu tärkeään projektiin, jossa pidetään allekirjoittanut järkevien lukuaiheiden parissa ;) Lupaan vielä kaikkien kommentoineiden kesken arpoa pienen Vau Mumun tuotepaketin (~30 euroa). Lisäarvan saavat kaikki blogin lukijoiksi rekisteröityneet sekä Vau Mumun FB-sivuista tykänneet. Nyt on kovat pelissä, uusien blogien himo huima, ja mahdollisuus siis kolmeen arpaan tuotepaketin arvonnassa (kommentti = eka, blogin lukijaksi rekisteröityminen = toinen ja Vau Mumun FB-sivuista tykkääminen = kolmas). Kerrothan siis kommentissa myös kuinka monta arpaa sinulle kuuluu.

Etukäteen jo suuri kiitos teille (ja samalla vieno toivomus, että kommentoikaa nyt joku edes jotain, etten ihan luu käteen jää tässä)!
36 kommenttia:

 1. Terve! Minä luen tätä blogia siksi, että loistavaa tokoanalysointia ja kivoja ajatuksia omiin treeneihin tulee jokaisen postauksen myötä :) Meikäläinen kun treenaa lähinnä yksinään ilman mitään ohjausta, niin täytyy yrittää imeä viisautta edes blogeista!
  Pienten shelttien (varsin agilitypainotteinen) blogi löytyy osoitteesta http://agarwaentm.blogspot.fi/ .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että täältä on irronnut jotain treeniapuja :) Niitä itsekin blogeista etsiskelen.

   Poista
 2. http://redmysterywithpaws.blogspot.fi

  Tuolta löytyy cockeritytön aika monipuolinen blogi. Turinaa niin toko- kuin agilitytreeneistä ja muista koiraharrastuksista sekä sitten ihan perus arkielämästä. :D

  Tätä blogia seurailen juuri erilaisten treenivinkkien toivossa. Toisten mielipiteistä ja kokemuksista oppii yllättävän hyvin. :)

  (ja mulla taitaa olla kolme arpaa? FB sivusta tykätty, lukija ollut jo jonkun aikaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että oot saanut vinkkejä treeneihin, ne on mustakin blogien parasta antia :)

   Poista
 3. http://ekanoma.blogspot.fi/?m=0
  Mun blogista löytyy treeni ja kisapäivityksiä, joskus (harvoin) muutakin. Kirjoitukset liittyy pääasiassa agilityyn, tokoon ja pk jälkeen. Löytyy tiivistelmiä koulutuksista ja seminaareista. Aika perus treeniblogi kuvineen ja videoineen.
  Mä taas seuraan sun blogia koska tykkään kuinka sujuvasti kirjoitat ja miten perusteellisesti avaat treenit, oppisinpa itsekkin :D

  Mulla kolme arpaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi kiitti :D Tää blogi onkin toiminut itsellekin vähän treenipäiväkirjana, johon on helppo palata.

   Poista
 4. Luen blogia samasta syystä kuin muutkin. Eli avaat mun mielestä treenejä tosi kivasti ja kirjotat silleen, että hölmömpikin tajuaa. Joskus kun tuntuu, että viljellään vaan hienoja termejä niitä yhtään avaamatta mutta täällä pysyy hyvin asioista perillä :) Ja toisekseen tosi kiva lukea ehkä ei niin perinteisen tokorodun treeneistä, näkisin että Luumussa on jotain samaa kuin omassa tollossa ja ehkä sitä kautta ne vinkitkin mitä täältä saa on osuvampia kuin jossain bortsublogeissa. Samanlaisia kirjoituksia haluan lukea jatkossakin eli juuri sitä syväluotaavaa analyysia ja treenipostauksia.

  Minulle kaksi arpaa, fb sivuja en ole vielä tykkäillyt :)

  Niin ja se oma blogi: Dallupoika Jali

  Me ollaan kaikin puolin aloitteleva koirakko, joka yrittää imeä oppia sieltä mistä saa. Tällä hetkellä ollaan jostain kumman syystä eksytty enemmän tokon maailmaan, mutta myös muuta juttua löytyy (rally, nosework, agility, arkijuttuja). Välillä tulee pohdittua syvällisemmin, ehkä analysoitua liikaakin vaikkei tietotaito ehkä riitäkään ja tulee keskityttyä välillä liikaa negatiivisiinkin juttuihin. Toisaalta tykkään kirjata ylös pieniä onnistumisia ja edistymisiä ilman sen kummempaa analysointia. Jonkun verran ollaan koulutuksissa pyöritty ja niistä olen yrittänyt kirjoitella itsellekin postausta muistiin. Kun eihän tällainen latvasta laho ohjaaja muuten mitään muista :D

  Pilkunviilausta pilke silmäkulmassa, sitä voi löytää meidän blogista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseäkin harmitti silloin alkuun, kun halu oppia oli kova, mutta en ymmärtänyt näistä tokon termeistä vielä mitään... Sillä olenkin halunnut kirjoittaa suht selkeästi, vaikka nykyään kun tää on niin arkipäivää, tulee varmaan vähän tahtomattaankin oijottua mutkissa.

   Ja ihan taatusti on samaa näissä! Välillä tuntuu, että paimenet on niin insinöörejä, että ei meillä oo Luumun kanssa mitään samaa niiden kanssa. Semmonen putkiaivo. Toisaalta joskus sekin yllättää ;)

   Poista
 5. Luen teidän blogia, koska teidän yhteinen matka tokon parissa on ollut mielenkiintoinen ja motivoiva, sekä koulutusvinkkejä tulee kokoajan joka suunnasta. :D Erilaisista treeneistä saa myös paljon uusia treeni-ideoita. Tykkään myös tosi paljon, kun blogissa on syvällisempääkin tekstiä yleensäkin koiran omistamisesta ja suhteesta omistajaan. Jatka samaan malliin! :)

  http://pikkupumi.blogspot.fi
  Tuossa meidän blogi, jossa seurataan kahden pumin elämää harrastusten keskellä. Päätähtenä juuri TK1:n saavuttanut kaksivuotias pumityttö, jonka päälaji on siis juurikin toko. Yhdessä yritetään sitten päästä kokoajan syvemmälle tokomaailmaan. :)

  Kolme arpaa mulle, lukija oon ollut jo pitkän aikaa ja Vau Mumusta tykätty! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi kiva kuulla, että meidän tarina on motivoinut :D Ja muutenkin, että tykkäät näistä mun pohdinnoista. Usein tuntuu, että yksikseni täällä jauhan aina samoja juttuja, mut kun ne mietityttää, niin silloin ne aukee paremmin, kun kirjoittaa johonkin ylös.

   Poista
 6. Luen teidän blogia, koska tykkään sinun pohdiskelevasta kirjoitustyylistä. Olen blogisi kautta saanut myös monia treeni-ideoita ja motivaatiota omaan tekemiseen. On hienoa, että harrastat hieman epätyypillisemmän rodun edustajan kanssa tokoa niin tavoitteellisesti. :)

  Meidän blogi löytyy täältä: http://kaaponkujalla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos :D Kauniisti sanottu, "epätyypillisemmän rodun edustajan" ;) Semmosii me ollaan :D Ja tavoitteellisia!

   Poista
  2. Niin ja piti lisätä, että sulla kävi tuuri ylimääräisessä arvonnassa! Käytkö jättämässä osoitetietosi säpolla: janina(at)vaumumu.fi.

   Poista
 7. Vakilukija täällä moi...

  Oma blogi on kuolleessa vaiheessa, mutta vinkkaan kaksi suosikkiblogeistani:
  "Hurmaavaa perhearkea Islannissa" eli http://www.salamatkustaja.com
  ja kyseisen bloggaajan sisko, joka puolestaan asuu Kabulissa:
  http://1001kabul.blogspot.fi

  Ja arvontaan siis kahdella arvalla (kommentti + lukija)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa hei! Kävinkin tsekkaamassa, ja etenkin tossa islantiblogissa oli kyllä tosi koukuttava ote! Sulla kävi muuten arvonnassa tuuri! Käy jättämässä osoitetietosi säpoon: janina(at)vaumumu.fi :)

   Poista
 8. Sun blogia on aina mukava lukea, tykkään todella paljon kirjoitustyylistäsi pohdintoineen. Laittaa aina pohtimaan että voi kun itsekin osaisi kirjoittaa noin osuvasti. Ja tietenkin koska staffit on parhaita :D

  Kaverini on tehnyt fiksun blogilistauksen, itse lueskelen paljon täältä:
  http://tokoseuratut.blogspot.fi/

  Ja tuolta se omakin löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja siis TIETENKIN staffit on parhaita ;) :D Kiitti linkistä, sieltä löytyikin paljon luettavaa!

   Poista
 9. Luen Luumun blogia treenivinkkien toivossa. Olenkin alkanut ottaa sinusta mallia ja avaan enemmän omia treenejäni, josko niistä joku aloittelija saisi jotain vinkkiä. :) Tykkään aktiivisista blogeista ja treenaajista, jotka pysyvät ajanhermolla ja motivoivat itseäkin.

  Minun blogi http://grimminsatuja.blogspot.fi/ teidän lukulistalta jo löytyykin ja tokostahan siellä pääasiassa höpistään. Näyttää siltä, että hyvin tokopainotteisena meidän harrastuselämä tästä eteenpäin näyttäytyykin.

  Kolmen arvan arvoisesti olen tykkäillyt ja seuraillut teitä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin luen teidän blogia aina innolla treenivinkkien toivossa, kun sä avaat kans sillee tosi kattavasti juttuja - kiitos!

   Poista
 10. Paljolti samoista syistä luen kuin edellä olevat. On kiva lukea analyysia treeneistä ja erityisesti koulutuksista ja jopa muidenkin kisasuorituksista esim. sm-kisojen analyysit on olleet huippuja.

  Sen lisäksi minua kiinnostaa myös teidän muuttunut elämäntilanne, meillä sama edessä keväällä niin on kiva nähdä miten koiraharrastearki yhdessä pienen tyypin kanssa lähtee sujumaan :).

  Meidän blogi löytyykin jo sivusta, mutta tässä vielä: http://tuikeviimarieha.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, et oot tykänny kisa-analyyseistä :D Joskus on tuntunut, että miten sitä kehtaa toisten tekemistä ruveta aukomaan, mut ne on kyl saanut pääasiassa hyvää palautetta noi tekstit :)

   Ja hei ihan tosi paljon onnea! Neuvoksi annan, että nauti nyt omasta ajasta niin paljon kuin pystyt. Kohta sitä ei välttämättä oo yhtään - tai sit voi olla paljonkin. Yhtään ei tiedä mitä odottaa ja millast tulee olemaan :) Paitsi tosi ihanaa, tietysti.

   Innolla odotan päivityksiä aiheesta! Itekki tekis välillä mieli kirjoittaa enemmänkin, mut koitan muistaa, et tä on edelleen Luumun blogi :D

   Poista
 11. Luen teidän blogia koska toko. Ei vaan koska sulla on aina tosi hyviä juttuja tokon suhteen, ja kaivelen treenivinkkejä itsekkin. Kirjotat tosi sujuvasti ja avaat treenejä hirmuhyvin jotta niistä saa alottelevakin selkoa. Ja mukavaa lueskella ei niin tokorotuisen koiran treenailuista.

  Omassa blogissa seikkailee pääaiassa pieni ja omasta mielestään tosi hauska lagotto, joka treenailee tokoa, rallya ja agilitya silleen tavoitteellisesti. Toko on meidän blogissa nousukiidossa, joskin hyvin alottelevia vielä.

  http://www.niinerilaiset.blogspot.fi/

  Ja kahdella arvalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, kiitti :D Tsemppiä teille jatkoon tokon jännittävällä tiellä!

   Poista
 12. Luen tätä blogia samoista syistä mitä aiemmat kommentoijatki. Eli tokopostaukset kiinnostaa. Pohdit hyvin treenejä, käyt koulutuksissa ja kirjoitat niistä, on videoita ym ja kerrot avoimesti myös niistä huonoista hetkistä mitä treeneissä välillä tulee.

  Mun blogi löytyy http://viphy.blogspot.fi/
  Meillä on toko nyt päälaji, mutta sen ohessa treenataan myös rally-tokoa ja nose workiä. Käyn silloin tällöin ns huippukouluttajien treeneis ja luennoilla. Viime aikoina tokopostauksia ei oo ihan hirveesti ollut, mutta se on kuitenkin noista lajeista se ns päälaji. Nyt taas alkuvuodesta kyllä aktivoidutaan tokopostausten suhteen.

  Kaksi arpaa tulee, koska olen myös lukija.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirmusti :D Koulutuksissa käyminen on elämäntilanteen vuoksi vähän vähentynyt, mut koitetaan taas tsempata kesämmällä!

   Poista
 13. Oon sun lukijoiden musta lammas luultavasti, koska kuten olen kerran aiemminkin kertonut, toko ei ole yhtään mun juttu :D Lisäksi en yhtään tykkää lukea treeniblogeja, joissa vaan kuvaillaan treenejä ja yksityiskohtaisesti kerrotaan, miten mitäkin juttua on tullut hinkkailtua. Videot ovat kaikkein kamalimpia. Tylsäääää! :D

  Joten miksi mä sitten luen tätä? No, ensinnäkin pidän paljon kirjoitustyylistäsi. Toiseksi haluan lukea kivoja koirablogeja, mutta lähes kaikki ovat vain niitä tylsiä treenipäiväkirjoja, mutta tämä ei. Kirjoitat sopivasti sellaisia arjen pikkujuttuja tokojuttujen sekaan, ja koska haen blogeilta nimenomaan rentoutumista kaikesta vakavasta elämästä (:D), tykkään seurailla sellaisia suhteellisen mitättömiä juttuja, kuten että saiko Luumu nuolla kaikkien leipomusten jälkeen kulhot vai ei. Ja kyllä osa niistä treenijutuistakin kiinnostaa, mutta vaan sellaiset pienemmät jutut :)

  Oma blogini on juuri sellainen vähän epämääräinen, eikä varmaankaan ole sitä, mitä täällä pyörivät haluavat lukea, mutta linkataan se nyt kuitenkin :D http://tiikeriturkki.blogspot.fi/

  Toiset seuraamani koirablogit voivat olla vähän sopivampaa kategoriaa.
  http://domibostoni2.blogspot.fi/ Blogi kertoilee kuulokoirasta, joka harrastaa ihan kaikenlaista. Aika vähän kunnon treenikertomuksia, paljon tosi kevyitä juttuja.
  http://senkinsieni.blogspot.fi/ Tässä on enemmän treenitarinaa, mutta tykkään tosi paljon kirjoitustyylistä ja ylipäätään kirjoittajan ajatuksista :D

  Ai niin, ja olen lukija, joten kaksi arpaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana musta lammas! Nyt mä voin hyvällä omatunnolla kirjoittaa jatkossakin kaikkee hömppää, kun tiedän et ainakin yks haluu lukee niitä ;)

   Poista
 14. Teidän blogi on koukuttanut allekirjoittaneen ihan täysin! Mennessään ovat vieneet elävästi aukaistut treenit ja hauska, selkeä kirjoitustyyli. Te Luumun kanssa olitte tietämättänne osallisina sytyttämässä omaa toko-kipinääni uudelleen; treeni-into heräili aluksi ihan omatoimitreeneillä (kiitos treenivinkeistä! ;) )ja nyt ollaan pitkästä aikaa uskaltauduttu ohjattuihinkin treeneihin. Kirjoitat blogia siihen tyyliin, että tulee "myötäelettyä" mukana, ja tykkään erityisesti siitä, että kerrot myös hetkistä, jolloin ei mene ihan putkeen.

  Meidän sekalaisen lauman blogi löytyy osoitteesta http://espanjanvesikoiranuca.blogspot.fi/
  Blogin päätähtinä toimivat espanjanvesikoira Roki ja paimensukuinen lapinkoira Doula, etälaumalaisina säätävät esp.ves. Nuca ja sekarotuinen Lyyli. Menoa siis riittää!

  Muutama suosikkiblogini (Luumun lisäksi) tuolla jo mainittiinkin; suosittelen tutustumaan ainakin Dallupoika Jaliin ja Domi-bostoniin ;)

  Arpoja me emme kommentoinnista huolimatta välttämättä tarvitse, halusin vaan tehdä tietäväksi, että blogisi on huippu! Avomies katsoo jostain syystä päivittäin kieroon, kun sanon meneväni katsomaan, mitä Luumulle kuuluu ;). Hauskaa talven jatkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh! No kyllä me nyt mitä nöyrimmästi kumarramme kiitoksen :) Ihan mahtavaa kuulla, ja Tsemppiä tosi paljon jatkoon tokon parissa! Hauskat talven jatkot myös teille! (Ja kiitoskiitoskiitos vielä niin kivasta palautteesta!)

   Poista
 15. Luen blogia koska Luumu pahentaa mun staffikuumetta! käyn täällä siis aina kiusaamassa itseäni, ja no joo kyllä mä hyviä treenivinkkejäkin olen saanut ;)

  http://naturalstance.blogspot.fi/ on meidän blogi. Maastonakkien elämästä kirjottelen, nykyään jo vähän laiskemmin. Ehkä vielä innostun (treenaamaan ja kirjoittamaan)

  ja kolme arpaa tänne, facessakin tykätään Vau Mumusta :)

  VastaaPoista
 16. Tässä blogissa on ollut paljon sellaista juttua, jonka kanssa me ollaan myös tehty töitä. Analyyttinen ote ja perusteellisuus myös ovat olleet mielellään seurattavia asioita.
  Oma blogini löytyy osoitteesta teamaussiex.blogspot.fi
  Juttua suurin osin tokosta, rally-tokosta ja agilitysta (aika paljon keskittynyt tokoon ja rallyyn tällä hetkellä). Puran myös tuntemuksiani ja kaikkea muuta hauskaa kirjoitusteni muodossa.
  Olen rekisteröitynyt blogin lukijaksi ja tykkään myös Vau Mumun Facebook-sivusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, ja tsemppinappi teillekin jatkoon harrastusten parissa :)

   Poista
 17. Olen lukenut blogiasi jo pidempään. Itselläni staffi, jonka kanssa tokojuttuja aloiteltu. Erityisesti kiinnostaa siten toko-jutut kuten yhteenvedot koulutuksista ja muu mistä saa treenivinkkiä itselle. Toki mielelläni muutenkin Luumun staffimaista elämää seuraan. Olen tykännyt Vau Mumun fb-sivustosta jo pidempään (pantakin pitänyt tilaukseen laittaa) ja rekisteröidyn juuri myös lukijaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Staffit vaan on! Sydän! Tsempit jatkoon tokon parissa. Ehkä törmätään joskus vaikka staffiyhdistyksen koulutuksessa :D

   Poista
 18. Kiitos kaikille ihan mielettömästi kommenteista! Onnetar on suorittanut arvonnan: http://lovingluumu.blogspot.fi/2016/01/henkilokohtainen-huvipuisto.html

  VastaaPoista

Riemuitsemme kommenteista. Jätähän omasi.