keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Kolme


Maailman rakkain Muumelo, pikku Muu, kuningas Hedelmä, Muumu - aka Luumu - täytti kolme vuotta. Tästä suuren luokan tapauksesta on jo tosin parisen viikkoa kerinnyt vierähtää, mutta mikäs sen parempi ajankohta juhlistaa tätä merkittävää virstanpylvästä kuin kolmensadan tekstin rajapyykki meidän kahden yhteisessä päiväkirjassamme! Hiphurraa, kolme vuotta mahtavuutta, kolmesataa näppäimistön kautta maailmalle vapautettua ajatuksenpuolikasta.

Luumun syntymäpäivä vierähti kiireisissä merkeissä. Etenkin kun normaalia pidemmän työpäivän lomassa piti käydä hakemassa kaupasta leipomustarvikkeita, leipoa suklaisia Toll House Cookieseja illan treeneihin, käyttää synttärisankari tavallista pidemmällä päivälenkillä, ottaa synttärisankarista talvisia kuvia ja hetken mielijohteesta ommella synttärisankarille uusi panta, sillä eihän tuo vanha ampparipanta oikein sovi myöhemmin Instagramiin ladattaviin talvisynttärikuviin sitten ollenkaan. Kaikesta selvittiin, ja oltiin treeneissäkin melkein ajoissa! Onnea Luumu rakkain. Otetaan jokaisesta päivästämme ilo irti ja toivotaan yhteisiä vuosia lisää vielä ainakin kymmenen! Raksu. Mussukka. Mamin kulta.

Vanhalinnan punainen lato 
Vanhalinnan sininen staffi Klassikko 

Luumu dumboilee taas. Noi korvat on sitten valtavat! 
Lumenluoja unohtanut takkinsa sepän pajalle.
Oli se kummallista! 
Vanhalinnan kartano talviasussaan 
Vähän keksitaikinaa synttärisankarille 


Iltamyöhäisellä väsäsin tämän varsin loisteliaan kakun. 
Sisältää kalkkunan jauhelihaa, kinkkusiivun ja pari juustoa.
Luksusta.
Synttäripäivän treeneihin en halunnut mitään vähääkään vastenmielisiä juttuja, vaan tehtiin muun muassa merkkiä ja tunnaria. Merkki on meillä tällä hetkellä sellaisessa mallissa, että yksinään se on kivaa, ja Luumu osaa pysähtyä sinne, vaikka en sitä erikseen pysäyttäisikään (hyvä homma, huono homma? Mene ja tiedä...). Se asemoituu merkistä omista silmistä katsottuna hiukan vasemmalle puolelle, kellotaulussa kymmenen-yhdentoista aikaan. Olen sen hyväksynyt paikaksi, sillä sen on siitä ihan kätsy lähteä myös oikealle kapulalle, tai kuten aiemmin testattiin, myös oikealla sijaitsevaan ruutuun (vaikka ei olla ruutua muuten merkin kanssa tehtykään). 

Ongelmana nyt vaan tuon merkki-ohjatun kanssa on, että en ole muistanut tehdä merkille pysähtymisestä tarpeeksi kivaa. Kun noutaminen on ihan sairaan kivaa, niin miksi pysähtyä merkille, kun siitä saa suuhun jonkun taskussa pyörineen kuivan nappulan? Elina sen hulvattomasti kerran sanoikin, että jos hän olisi minun koirani, hän ainakin menisi suoraan kapuloille ihan vaan koska pysäytyskäskyni äänensävystä kuultaa niin hauskasti kaikki se paniikki läpi, että ihan piruuttaankin tekisi sen. Heh. Joo paniikkinappulasta volyymiä pienemmälle, ei se meidän tokomaailma siihen kaadu, vaikka sieltä joku kapula silloin tällöin nouseekin.

Niinpä ollaan vähän häiriköity sitä merkkiä. Toki yritetään aluksi helpottaa, mutta kun Luumu muistaa, niin sen pitää myös aktiivisesti valita mennä merkille. Tässä meidän merkkitreeniä synttäripäivänä videolle taltioituna.


Synttäritreeneissään Muumiluu sai tehdä myös tunnaria. Olen nyt Riitan koulutuksen jälkeen tehnyt paljon noita keskittymistunnareita, ja ihan hiljattain ollaan otettu kokeenomainen myös kokonaisuustreeniin mukaan. Neuvot toimivat meillä täydellisesti, ja nykyään Luumu kykenee keskittymään tunnariin jopa vauhdikkaiden liikkeiden jälkeen. Apuna on ollut myös, kun en ole palkannut tunnarista varmaan kuukauteen lelulla, jos nyt ylipäänsä olen palkannut muuten kuin omalla tyytyväisyydelläni. Tässä videopätkä synttäri-Luumun tunnaripätkästä.Ja tämmöisiä terveisiä me lähetettiin Riitalle kiitoksen kera:


Semmoinen synttäripäivä Luumulla tänä vuonna. Koiran synttärit ovat jotenkin hassu juttu. Kun eihän se itse sitä tajua, mutta jotenkin sitä vaan haluaa tehdä päivästä erityisspessun. Omaksi ilokseen sitten kai sitä tulee rämmittyä lumihangessa ja lusikoitua kalkkunanlihaa kakkua muistuttavaan muotoon. Heh. Loppukevennyksenä kuvaussessiomme onnistuneimmat otokset. Ei se aina ole niin justiinsa.

Especially sharp guys..
... see the big picture.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Riemuitsemme kommenteista. Jätähän omasi.