perjantai 10. tammikuuta 2014

Liekeissä - Koh Samui Tiger Zoo

No niin! Se olisi viimeisen Samui-aiheisen postauksen aika! Olettekin jo varmaan ihan kyllästyneitä tuijottelemaan kerta toisensa jälkeen lomakuvia... Kuka niitä nyt jaksaa loputtomiin vahdata? Päätin kuitenkin päättää tämän Samui-jatkokertomuksen hauskaan päivään eläintarhassa! Itse eläintarha oli vähän pettymys eurooppalaisten suurkaupunkien eläintarhojen jälkeen, sillä muutaman tiikerin, leopardin ja leijonan lisäksi koko tarhassa oli vain jokunen hassu lintu, pari erilaista apinaa ja akvaario. Eläintarha on kuitenkin aivan ehdoton mustsee-paikka, sillä sen showt olivat uskomattomia! Eniten tuli varmaan etukäteen hypetettyä tiikeriesitystä, mutta loppujen lopuksi voiton veivät veikeät saukot humoristisella esiintymisellään. Saukot! Joo! (Kuvat mamman käsialaa, kiitos :))

No terve vaan sullekin! 
Ehkä maailmanhistorian ällöttävimmän näköinen kala? 

Tää on kyllä kaunis <3 
Pirullisen näköinen otus 
Osa leopardeista oli ihan väsyneitä turisteihin... 
Osa oli vähän leikkisämpiä 
Eyes to die for 
No jos Nallella on iso tassu, niin mikä tämä sitten on? 
Käytävällä juoksenteleva pikkupoika taisi olla vaanimisen arvoista riistaa...
Oli muuten melko pelottavaa seistä tuossa metrin päässä,
kun tää jättiläinen ihan oikeasti kuvitteli metsästävänsä! 
Leijonan penikat olivat interaktiivisia epeleitä.
Ensimmäinen näytös oli merileijonien. En ole eläinnäytöksiä nähnyt juuri muualla kuin Särkänniemen delfinaariossa, ja täytyy sanoa, että merileijonat yllättivät koulutettavuudellaan! Tässä vaiheessa lomaa olin elänyt jo reilun viikon Luumutta ja tokotta, ja väkisinkin tuli tarkasteltua, ihmeteltyä ja ihasteltua merileijonien tekemiä temppuja. Mietin oikeasti, että kuinkahan paljon niitä on koulutettu ja miten tuo ja tuokin temppu on ketjutettu? Ja onko niillä ollut kovinkin paljon kontaktitreeniä tuossa alla, ja entäs häiriö sitten? Miten niille on aloitettu lisäämään häiriötä? Pikkuaivoni raksuttivat riksrakspoks koko esityksen ajan, mutta muistin silti nauraa ja taputtaa välissä. Mieletöntä! Pitäisikö sittenkin vaihtaa vielä ammattia? Jos ryhtyisikin eläintenkouluttajaksi johonkin trooppisessa kohteessa sijaitsevaan eläintarhaan? Ei huono idea ollenkaan...
Positiivisesti niitä tunnuttiin koulutettavan, ja palkkaa ne saivat aina tempun tehtyään. Ja uskomattoman pienistä käsi-/vartaloavuista ne tuntuivat hoksaavan, mitä milloinkin pitää tehdä. Loistavia otuksia! Vähän on ohjaajalla vaan suurempi namipussi kuin Mupelolla. Pitäähän sinne tietty mahtua paljon paikallista ...silakkaa?

Toinen esitys oli isojen lintujen show. Kyllä nyt tiesin, että papukaijat ja muut isot linnut ovat älykkäitä, mutta että niitäkin voi kouluttaa tekemään mitä ihmeellisimpiä asioita? Vaikka ajamaan polkupyörää! Jokaisesta tehtävästä tuli linnuillekin palkkaa, pähkinä tai marja.


Joku amatsooni siellä pienten thainaisten keskellä avustajana :D


Lintujen jälkeen koitti suurten kissaeläinten esitys, ja vaikka kissatkin palkkaa saivat (joku lihaklöntti), niitä oli selvästi koulutettu enemmän halolla päähän -meiningillä. Vaikka toki onhan se jotenkin ymmärrettävääkin. Siis en tällä hyväksy suurten villikissojen kouluttamista väkivalloin, vaan ylipäänsä jos niitä haluaa eläintarhassa kouluttaa ja jonkun esityksen tempuista koota, onhan niiden kouluttaminen viihdyttävään kuntoon varmasti aikamoisen vaikeaa! Siis jo kun mietin, että Napsu ei edelleenkään osaa istua käskystä eikä edes vaikka kuinka odottaisin, että se sitä itse tarjoaisi, ja se on sentään 10 vuotta vanha, ja elänyt koko elämänsä ihmisten kanssa. Niin joku bengalintiikeri sitten. Jos se ei jotain asiaa halua tehdä, niin se ei piru vie sitten tee sitä. 


On ne vaan niin kissoja niin kissoja.


Aikast pelottava tilanne...
Olihan se tietysti hienon näköistä nähdä leopardi hyppäämässä palavan renkaan läpi, mutta jotenkin nuo omituisten otusten (merileijonien ja saukkojen) humoristiset esitykset olivat vaan paljon viihdyttävämpiä! Niissä sai nauraa, ja koskaan ei tiennyt mitä seuraavaksi tapahtuisi. Olinkin noiden saukkojen esityksen jälkeen jopa vähän järkyttynyt. Noin fiksuja eläimiä tuolla luonnossa elää, ja niille tapahtuu kaikenlaisia kauheuksia suoraan tai välillisesti ihmisen toimien takia. 

Muovipullot vedestä roskakoriin Tähän viimeiseen kuvaan on niin hyvä päättää jatkokertomukseni Koh Samuilta. Saukot hölmöilyineen ja hullunkurisine ilmeineen veivät sydämeni ihan totaalisesti. Olin esityksen jälkeen niin koulutusmoodissa, että päätin opettaa Luumullekin jonkun hauskan ja merkityksettömän tempun kotiin palattuani. Tosiaan jos saukko on pystytty kouluttamaan työntämään toista saukkoa leluautolla, niin mikä on niin vaikeaa esimerkiksi noudon opettamisessa koiralle? Se on sentään koira!

Kotiin palattuani aloin totta tosiaan opettaa Luumua korjaamaan omat lelunsa lattialta koriin. Päästiin siihen vaiheeseen asti, että se ymmärsi, että tietty lelu (harmaa pehmopötkylä) liittyy jollakin tavalla lattialla olevaan koriin, mutta en saanut sitä muuta kuin ottamaan sen lelun suuhunsa ja tuomaan minulle. Etsin jopa netin ihmeellisestä maailmasta lisäapuja tempun opettamiseen, enkä löytänyt muuta kuin vinkkejä takaapäin ketjuttamiseen. Ja se vaan ei tunnu toimivan meillä, tai sitten pitää vaan nöyrtyä epäonnistumisen edessä. En vaan osaa opettaa koiralleni edes viemään lelua koriin. Piste.2 kommenttia:

  1. Jaa niin,eihän se aina olekaan siitä eläimen älykkyydestä kiinni! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei kai se koskaan siitä ole, vaan siitä ihmisen... Pitää vaan miettiä uusia tapoja miten viestin saa menemään perille, mut joskus ei vaan omat raksuttimet riitä, vaan apua ja neuvoja muilta tarvitaan :)

      Poista

Riemuitsemme kommenteista. Jätähän omasi.