keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Vau Mumu

... mitä teki mami! Eläintarvikkeiden ompelu- ja puuhastelualan yritykseni on nyt vihdoin nähnyt päivänvalon muuallakin kuin täällä kotona kirjoitus- ja ompelupöydällä. Huooh. Rakas lapsi on jotenkin hirmuisen vaikea hyvästellä, lähettää pärjäämään yksinään kovassa maailmassa. Luopumisen tuska oli suunnaton, kun eilen lähetin tuotokseni, kesällä tehdyistä aatelmista syntyneen helmeni Facebookiin. Ja eihän tässä mistään luovuta, vaan nythän se kaikki vasta alkaa! Täydellisyyden tavoittelijana halusin kuitenkin kaiken olevan tiptop-priimakunnossa ja loppuun asti pohdittuna, ennen kuin esittelen ajatuksiani koko maailmalle. Jos olisin teidän antanut odottaa siihen asti, siis että kaikki todella olisi ollut loppuun asti pohdittua, ette varmaan koskaan olisi nähneet Vau Mumun Facebookiin astumista. Sillä pohdintaahan ei voi suorittaa loppuun. Se on päättymätöntä. 

Ajatus taisi lähteä kulkemaan omia polkujaan kesäkuun alussa. Että kun kuitenkin valmistan noita vermeitä ja vimpeleitä Luumulle ja satunnaisille muillekin koirille. Että kun olisi ihan mukavaa tehdä sitä sen itsenkin takia. Siis että sen lisäksi, että tekemisestä valmistuu tuote - vaate tai verme - itse tekeminen tukisi myös samalla jotain suurempaa päämäärää. Olisi osa kokonaisuutta, tässä tapauksessa Vau Mumu -brändiä. Brändistä on kai vielä vähän ennenaikaista puhua, mutta toivon pääseväni puhumaan siitä joskus. Ja eihän brändiä voi muodostua, ellei sen eteen tee ensin vähän töitä. Tai enemmänkin. 

Tästä kaikesta Vau Mumussa on kysymys. Tarkoitukseni on omin käsin ja luonnollisesti koneavuin luoda esteettisiä vaatteita ja tarvikkeita koirille ja välineitä erilaisiin koiraharrastuksiin. Kilpailua alalla on nykyään jo melkoisesti, eikä ensisijainen tavoitteeni olekaan tehdä Vau Mumusta suuren luokan tavaramerkkiä. Kaupallisin termein Vau Mumun tavoite on ujuttautua markkinarakoon, jossa on tarve yksilöllisille, uniikeille, kapea-alaisen asiakaskunnan esteettistä silmää miellyttäville kestäville ja käytännöllisille tuotteille. Oliko selkeästi ilmaistu? Kovin selkeänä tämä Vau Mumun tulevaisuudessa tallattava polku ei itselläkään ole vielä mielessä - perusidea Vau Mumun takana on kuitenkin kristallinkirkas. 

Minulla on hyvin selkeä käsitys siitä, millaisia tuotteita Vau Mumu visuaalisesti pitää sisällään. Ne ovat tuotteita, jotka kestävyytensä ja käytännöllisyytensä ohella muistuttavat meitä jostain kauan sitten koetusta. Vau Mumu on tehty luonnollisista materiaaleista ja maanläheisistä väreistä - romantiikkaa unohtamatta!

Olen hirmu innoissani. Toisaalta toivon pyörien pyörivän hitaasti, jotta ehdin makustella päätöksiä niiden vaatiman ajan. Olen hyvin analyyttinen ja suunnitelmallinen ihminen, ja ajatustyöni vaan on sellaista aikaavievää sorttia. Vau Mumun tämä hetki on tehty inspiraatioiden toteuttamisesta ja yrityskuvan selkiyttämisestä omissa ajatuksissa. On tärkeää tiedostaa mitä Vau Mumu on, mutta myös mitä se ei ole. Mitä se on, sen me näemme toivottavasti mahdollisimman pian ensimmäisten projektien muodossa. Muutama on aluillaan, muutama on vielä pienenpienenä ajatuksen taimena päässä ja kangaskaupan ostoskassissa. 

Syksy on minulle rauhoittumisen, tunnelmoinnin ja käsillä tekemisen aikaa. Ihanaa. Tämä syksy on Vau Mumun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Riemuitsemme kommenteista. Jätähän omasi.