tiistai 23. heinäkuuta 2013

Muu telttailee

Kaks eräjormaa
Oltiin viikonloppuna Tammisaaressa telttailemassa mamman, Japen, Jimin ja Nallen kanssa. Teemu juhli laivalla joukkuekaverinsa 50-vuotispäiviä, joten häneltä jäivät nämä Tammisaaren karkelot väliin. Kuvailisin itseäni melko ulkoilmaihmiseksi, mutta jostain syystä ei juuri ole tullut telttailtua nyt aikuisiällä. Ihan tätä reissua varten tulikin ostettua tähänkin huusholliin neljän hengen kupoliteltta ja - vermeilyyn kun ryhdyttiin - kunnollinen (pumpattava ilmatäytteinen) makuualusta ja makuupussi, jossa voi nukkua jopa pakkasella! Eräät nimiä mainitsematta olivat vähän kateellisia etenkin tuosta ilmapatjasta, ja myönnettäköön, että siinä oli kyllä pirullisen hyvä nukkua!

Luumu nukkui ensimmäistä kertaa teltassa, ja ensimmäisen yön yhtä ainutta vahtihaukkuepisodia lukuun ottamatta kaverilta onnistui leireily erinomaisesti! (Kuka sitä nauroikaan etukäteen, että mitä tästä meidän telttailusta mahtaa tullakaan...?) Jos nyt leirintäalueen mukavuuksien äärellä voi puhua eräilystä, niin innostuin touhusta niin, että tekisi mieli suunnitella tälle kesälle toinenkin eräretki! Mihin lähdetään? Anyone?

Leirimme alueen syrjäisimmässä nurkassa 
Salaatintekopuuhissa 
Skäggäränpaistossa. 
Meitsi valokuvailemassa 
... ja Mumelo sorsavahdissa. 
Pitäiskö pitää joku kurinpalautus näissä pöytätavoissa...? 
Tässä kuvassa on meidän teltan jengi, mutta mamma halusi tulla leikatuksi kuvasta pois,
koska on kuulemma niin turvonneen näköinen. Ole hyvä.
Ei edes telttoja saatu vielä perjantai-iltana pystyyn, kun Luumu sai ensimmäisen ihailijan. Eräs nainen pysähtyi kävelyllä juttelemaan ja ihastelemaan Luumua ja palasi vielä seuraavana päivänä takaisin oman staffinsa kanssa :DD Lauantain puolella lähelle leiriämme saapui matkailuvaunu, jossa oli sielläkin kaksi staffia. Mukavaa törmätä staffi-ihmisiin ympäri Suomea! Luumu keräsi katseita myös Janne-marketin pihalla, mutta ei Nallekaan ihan ilman huomiota jäänyt, vaan päätyi Raaseporin linnan pihamaalla ulkomaalaisten turistien valokuva-albumiin asti! No onpas meillä valloittavat koirat!

Ensimmäinen yö meni teltassa ilmojen puolesta hyvin. Ei satanut ollenkaan, vaikka kova tuuli olikin. Luumu hurjistui kerran teltan seinää vasten lepattavalle telttailukortille, ja ihan sain sitä turvasta pitää kiinni, ettei olisi koko leirintäaluetta herättänyt haukullaan. Nallenkin tietenkin piti vastata tähän. Tiedä mitä vaarallista siellä teltan ulkopuolella liikkuikaan..? Lauantaiaamuna lähdimme aamupalailun jälkeen reippailemaan läheiselle Hagen - Ramsholmen - Högholmen -reitille, ja tulikin käveltyä melkein 7 kilometriä! Mahtava luonnonsuojelualue, jossa Tammisaaressa vierailevien koirallisten (miksei koirattomienkin) kannattaa ehdottomasti piipahtaa. Meille tämä oli vähän normilenkkiä pidempi reippailu, mutta jostain syystä muu porukka oli lenkin jälkeen sangen väsynyttä O.o

Vitsi että tässä olisi ollut mukavaa syödä eväitä. 
Mumelo on päässyt siltakammostaan aika hyvin. Mamma osallistui myös kuntoiluhaasteeseen. 
Piipahdettiin lenkin päätteeksi myös satumetsässä... 
... josta Luumu löysi kaikenlaista mielenkiintoista. 
Luontoreippailun jälkeen mamma piti koiruille vähän temppukoulua.
Myöhemmin lauantaina tutustuttiin Tammisaaren vanhaan kaupunkiin, ja etsittiin myös koirien uimaranta! Muumu haki taas innoissaan leluja, ja lähti jopa uiskentelemaan ilmankin haettavaa. Mamma heitti sille melkein varvastossunsa perään, kun ei millään meinannut tulla tyhjin suin takaisin rantaan. Uimahullu koira! Tammisaari on kyllä todella kaunis pieni kesäkaupunki, ja puistoja löytyi täältäkin melkoisesti. Nalle otti ensin hiekkakylvyn. 

(C) Sinikka Saari 
Taas löydettiin taidetta pällisteltäväksi 
Pizzatauolla 
Muumu odottaa vissiin jotain rullakebabin jämiä. 
Ja takaisin leirintäalueella.
Kiivettiin kalliolle syömään jäätelöä. 
Tämä on ihan kuvan vuoksi vaan!
Ei me oikeesti syödä jäätelöä tällee... (niin varmaan..) 
Tyyppi barffailee siellä yksinään. 
Katottiin kännykästä Doomilaakson tarinoita.
Hämmentävää. Hyvin hämmentävää. 
Mamma oli varautunut leirielämään asianmukaisin varustein. 
Mumu oli la-su-yönä jo kohtalaisen väsynyttä poikaa ;)
Toinen yö nukuttiinkin sateen ropistessa tunnelmallisesti teltan kattoon. Hyvä oli telttavalinta selvästi, sillä sisään asti ei sade tullut. Ainut ällöttävyys mikä oikeastaan telttailussa oli, oli punkit! Tai ei ne varmaan sinänsä liity telttailuun, vaan koko alueeseen, mutta niitä sai kyllä noukkia koirista ihan huolella. Nallella oli yksi huulessa ja pienemmällä kaverilla melkein peräröörissä! Ihmettelinkin, että miksi Luumu vetelee sunnuntaiaamuna peppuaan pisin nurmikkoa, kun ei se koskaan sellaista tee. Pienenpieni punkkihan se oli, juuri napannut kiinni makoisasta lihasta :/

Sunnuntaiaamuna Mumu heräsi Nallen liikuskeluun telttamme ulkopuolella.
Päästäkää minut pois, tai kaivaudun täältä nurkasta! 
Pakattiin leirimme kasaan ja suunnattiin Raaseporin linnanraunioita kohti. 
Turistit 
In da castle 

Ajeltiin vähän rauhallisempaa reittiä Kemiön läpi takaisin kotiin, ja pysähdeltiin milloin missäkin. Tammisaaressa vastaamme tuli kirpputori, josta löysin kaksi hienoa vanhaa nahkaista käsiveskaa yhteensä 7 eurolla! Muumu säikähti erään vaaterekin päässä heiluvaa tulipunaista peruukkia, ja keräsi reaktiollaan mammoilta ihastelevia kommentteja. Onko se vielä ihan pentu? No ei ihan, mutta kakara kuitenkin.Palaveri - mihin sitten? 
Terveisiä Jannelle! 
Tankkaustauko - termariin lisää kahvia ja renkaisiin ilmaa. 
Levähdyspaikalla nautiskelemassa viimeisiä eväitä.
Oikein mukava reissu, ja Mumelolle hyvää käytösharjoitusta kaikin puolin. Pidin Luumua siinä omassa leirissämme suurimmaksi osaksi irti, ja hyvin pysyi. Koirat voivat hyvin kulkea kauempana leirintäalueen polulla, eikä Luumulla ollut mitään tarvetta mennä morjenstamaan niitä. Tarkkana sai toki koko ajan olla, ettei toisen uteliaisuus vie voittoa - mutta ilokseni voin todeta: Muumu 1 - uteliaisuus 0! Sunnuntai-iltana oltiin Mumeloisen kanssa kummatkin ihan väsyneitä, ja vapaapäivä olisi tehnyt poikaa!

Muumun kanssa katsottiin sunnuntaina Rakastunut Shakespeare boksilta.
Hiukan väsynyttä porukkaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Riemuitsemme kommenteista. Jätähän omasi.