torstai 18. heinäkuuta 2013

Möllötellen

I am too tired to even start talking about our FIRST UNOFFICIAL OBEDIENCE TRIAL in English, as I have thought it through millions and millions of times afterwards. We participated in the trial during staffies' activity day (?) organized in Helsinki last Saturday, and even though we REALLY were not ready for trials, it was great fun and I would definitely do it all over again, if asked. Here you can see the video, and do, oh do enjoy the fantastic pictures below, taken by my mom!

No niin, oliskohan aika ruotia vähän meidän ihka ensimmäisiä möllikokeita! Osallistuttiin siis viime lauantaina Helsingissä staffien harrastuspäivillä leikkimielisiin mölleihin, eli epävirallisiin toko-kokeisiin. Minua ei ihme kyllä jännittänyt lainkaan, mikä johtui varmaan siitä, etten mieltänyt näitä mölleiksi ollenkaan. Ja kun nyt kerran aletaan analysoida, niin se taas johtuu siitä, että mehän ei olla missään nimessä edes möllikunnossa noiden liikkeidemme kanssa. Luumulla on koemaisessa kunnossa ainoastaan luoksetulo, mutta osallistuttiin nyt ihan huvin vuoksi. Ja olen kyllä niiiiin iloinen, että meidät houkuteltiin osallistumaan! Hieno kokemus, ja sain paljon uutta puhtia tuleviin treeneihin!

Ilma oli jo kymmenen aikaan todella lämmin, ja Luumu oli toheloinut siinä ennen koitosta ihan huolella. Lisäksi paikan päällä alkoi olla jo niin paljon ihania staffeja, ja ne vaan on pikku Muulle häiriö numero yksi. Siinä luoksepäästävyyden alkaessa Mumelo oli niin muissa maailmoissa, ettei reagoinut minuun edes vaikka heiluttelin supernameja suoraan nenän edessä. Mela otsassani alkoi kasvaa melkoista vauhtia, eikä tyytyväisyydestä ollut tietoakaan. Jotenkuten suoriuduttiin luoksepäästävyydestä (Luumu nousi kyllä ylös ja morjenstamaan tuomariamme Susa Berghälliä, mutta ei koohottanut ihan kamalasti = 10), mutta paikallamakuuta ei ollut mitään järkeä edes yrittää tehdä mitenkään koemaisesti = 0. Olin etukäteen päättänyt, että joko jätetään ryhmäpaikallamakuu välistä tai jos sen saa tehdä omaan tahtiin, niin sitten teemme omaan tahtiin. Saihan sen tehdä, ja teinkin lyhyitä remminmitan pituisia poistumisia (joita Luumu ei kestänyt niitäkään...). 

Luoksepäästävyys 
Paikallamakuu
En edes viitsinyt laittaa tuota paikallamakuupätkää tähän möllivideoon, koska se meni ihan hölmöttelyksi. Sen verran Susa meille siitä kuitenkin sanoi, että sentään hienoa, että kun koira lähtee paikoiltaan, se sentään lähtee minun perääni, eikä mene pilaamaan muiden suorituksia ;) Lisäksi hän sanoi, että kunhan tuo paikallamakuu saadaan kuntoon, niin voidaan ihan hyvin jo mennä kokeilemaan. Niinpä - kunhan tuo pirun paikallamakuu vaan saadaan kuntoon! :DDD Siinä onkin työtä kerrakseen.

Mahtoikohan olla juuri tämän paikallamakuun jälkeen, kun oli heti meidän vuoro suorittaa loput liikkeet. Kysyinkin tuomarilta voisinko leikkiä Luumun kanssa vähän, kun tuntui että se oli niin muissa maailmoissa edelleen. Kaikki muu oli kivempaa, mami on ihan tyhmä ja en tee m-i-t-ä-ä-n! Retuutettiin siinä sitten ihan hetki palkkapatukkaa, ja Mumu oli heti enemmän mukana geimeissä! Tunginkin varmuuden vuoksi patukat paidan sisään liikkeiden ajaksi, ja sain edes hiukan tokoa rakastavaa Mumua muistuttavan koiran kanssani suorittamaan liikkeitä.

Seuraaminen kytkettynä
Siis onko tämä herran perusasento? 
Seuraaminen taluttimetta
Seuraamiset meni odotettua paremmin. Käännöksiä ollaan oikeastaan vasta alettu harjoittelemaan, ja niissä näkikin minun epävarmuuteni heijastuvan koiraan. (Kumpi olikaan oikea, kumpaan suuntaan pitikään se täyskäännös tehdä..?) Vauhdinvaihdoissa Luumu oli suht hyvin mukana. Kytkettynä saatiin arvosanaksi 8, taluttimetta 6. Videolta näkee, kun Luumu lähtee irti ollessaan seuraamisliikkeen lopussa huinimaan omille teilleen. Palautteen paikka... 

Liikkeestä maahanmeno onnistui Luumun osalta todella hyvin. Itsellä oli niin epävarma olo, että hyvä etten vilkaissut taakseni ja tarkistanut että jäikö se todella makaamaan!! Videolta näkee tämänkin melko hyvin... Saatiin tästä kuitenkin 9!

Jäihän se! 
Kohta perusasentoon!
Luoksetulo, johon oikeastaan voin jo luottaa kuin vanhaan kallioon, ei sitten mennytkään ihan niin täydellisesti kuin treeneissä. Luumu tuli luokse hypähtämällä reiteni kautta ja tarvitsi vielä toisen käskyn mennäkseen perusasentoon. Ihan hyvällä vauhdilla tuli kuitenkin, ja siitä saa tietysti olla iloinen. Liikkeestä tuli 8. Tässä kuitenkin vielä video samalla viikolla kuvattuun *täydelliseen* koeluoksetuloon. Osaa se sen, kun vaan viitsii ;)

Mutta mikä yllätti, oli äijän liikkeestä seisomaan jääminen! Ihan täydellinen suoritus, enkä ole sellaista edes treeneissä uskaltanut Luumulta vaatia! Tästä saatiinkin kymppi, ja bileet olivat sen mukaiset!

Mä tuun, mä tuun! 
Vitsi mikä pönötys!
Viimeinen liike oli hyppy, jossa ollaan ihan alkutekijöissä. Luumu tarvitsee vielä käsiapua hyppäämiseen sekä paikoillaan odottamiseen. Pysähtyy jo hienosti, mutta liikkuu, kun minäkin liikun. Tästä saimme kutosen.

Mitä? Eikö tää ollutkaan aksaa?
Kokonaisvaikutuksemme oli 8, ja yhteispisteet 132! Susa sanoi vielä olevansa tiukka tuomari, joten voimme todella olla ylpeitä "3-tuloksesta". Luumu sai vielä palkinnoksi hienot Chicken Little -aurinkosuojat autoon, kyllä kelpaa nyt äijän matkustella treenilöihin!Vaikka en etukäteen suhtautunutkaan näihin mittelöihin "oikeina" mölleinä, nyt on kivaa sanoa, että ensimmäiset möllit ovat onnistuneesti takana päin! Ehkä ei jännitä ollenkaan niin paljon, kun seuraavien aika koittaa... ja eivät ne taida ne ihan oikeat kokeetkaan meiltä enää niin kovinkovin kaukana olla! Kiitos Heidi kun puhuit ympäri, kiitos Susa, kun kannustit ja annoit hyviä vinkkejä. Nyt luottamus kuntoon, ja lisää treeniä treeniä treeniä :DDD


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Riemuitsemme kommenteista. Jätähän omasi.