keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Uimamaisterin paluu


Meillä oli tiistai-aamuna oikein herätyskello soimassa, olihan suuntana SIRIFA-KOIRAUIMALA. Luumu on ollut kerran ennen uimahallissa uimassa, mutta kesällä tuli polskuteltua luonnonvesillä milloin missäkin. Uimiseen Mumeloisella on sellainen viha-rakkaussuhde, että ei ensin haluaisi millään mennä, mutta sitten vauhtiin päästyään ei haluaisi millään tulla vedestä poiskaan. Meillä meni tämä uimaopetus viime keväänä staffimaiseen tapaan mutkat suoraksi -tekniikalla (eli äijä vaan liiveineen veteen, kyllä se uida osaa!), eikä todellakaan ole jäänyt mitään traumoja. 

Ollaan niin onnekkaita, että saatiin koirauimala ihan melkein kävelymatkan päähän meidän kotoa. Harmi vaan, että uimala ei monine rappuineen sovellu Nallelle, joka sitä uintia nimenomaan kovasti tarvitsisi... palautteen poikanen kehittelijöille - ramppikin olisi jo jotain. 

Alku- ja loppusuihkut kuuluvat asiaan. 
Väkisin jos ei vapaaehtoisesti. 
Luumun uimatekniikka on hyvä, vaikka tässä näyttääkin vähän hukkuvalta.
Luumu lähti taas karkuun pelastusliivit nähtyään, ja pitihän se pari ensimmäistä kertaa sinne veteen tuuppasta, mutta sen jälkeen mentiinkin lähes koko puolituntinen vesileluja altaasta noutaen. Etenkin reilun puolen vuoden uintitauon jälkeen hengähdystaukoja piti väkisinkin pitää, koska Luumuhan olisi niitä leluja noutanut sieltä  reidet hapoillakin. Jännä kyllä, että hengähdystaukojen jälkeen altaaseen menoon tuli taas pikkuinen kynnys, ja hiukan piti antaa taas vauhtia. Kesäksi pitää ostaa paljon uusia kelluvia leluja, koska niitähän (kuten kaikkea muutakaan) ei koskaan voi olla liikaa. 

Viime kesänä tuli hävettävän vähän hyödynnettyä näitä meidän lähivesistöjä, mutta käytiin me kerran tuolla Sepän pajan lammessa Irmelin kanssa uimassa ja ainakin kerran pulahdettiin ihmisiä myöten kartanon taakse Aurajokeen. Kukaan ei varmaan jaksa kuunnella mun Vanhalinna-hypetystä enää, mutta täällähän on siis Aurajoen vesikin niimpal puhdasta! Partiolaisen kunniasanalla (olin oikeasti ala-asteella partiossa) - heti vaan kun vesi on täällä niin lämmintä että tarkenee, niin aloitetaan Luumun kanssa viikottaiset uimatreenit täällä kotikonnuilla! (Eikä muuten tekisi pahaa emännällekään...)

Tässä kuitenkin muutamia hassuja otoksia uimamaisterin pulikoinnista - ja tää ilmehän on sellainen, että ei voi kuin nauraa :DD Ja tietty myös videota tuli otettua.
Niin siis mikä hengähdystauko - heitä nyt jo se lelu! 
Möhkäle. 
Nyt muistettiin kuivata korvatkin, viimeksi saatiin korvatulehdus! 

Loppupäivä Piikkiössä Nallen kanssa meni keskivertoa rauhallisemmin :DD
Luumu on tässä lähiaikoina harrastellut muutakin kuin uimista ja sitä perinteistä tokoa. Luumu oli nimittäin jokin aika sitten ompeluseuroissa - tai sukkakerhossa, kutomossa, puuhakerhossa tai millä nimellä sitä kukakin haluaa kutsua. Ollaan jo vuosikymmenet (!) pidetty suvun naisten kanssa lähes viikottain käsityöaiheista kerhoa, jossa käsitöiden tekemisen ohella tietysti syödään hyvin ja juorutaan. Pari viikkoa sitten Luumu sai Ritulta henkilökohtaisen kutsun osallistua iltamiin. Kahden tunnin melko päättömän menon jälkeen herrakin suvaitsi rauhoittua käsitöiden pariin.

Pieni mies, iso hymy. 6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia :) hieno mies on Luumusta kasvanu.
  Meillä olis tällä viikolla edessä eka pentu-uinti näin kesää ajatellen, saas nähdä millainen vesipeto paljastuu ;)
  Meinasitteko muuten osallistua staffien kesäpäiville Turkuun? Me tässä pohditaan ajeltaisko sinne molempien kanssa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DD Kiitos! Minne olette menossa uimaan? Hyvin se menee, uskoisin, ettei mikään staffi varmaan ekaksi tykkää uimisesta, mut kyllä se sieltä, kun vähän kannustaa :)

   Jos vaan mitenkään sopii toi staffien kesäpäivien aikataulu omiin kesäaikatauluihin, niin ollaan kyllä menossa. Oltiin viime vuonnakin, ja hauskaa oli! Missä päin asut Tiia?

   Poista
 2. Helsingissä asustellaan :) ja käydään tuolla Helsingin koirauimalassa vakkareina jo vanhemman kanssa. Aikaisemmin polskutettiin Hyvinkäällä, kunnes lähemmäksi avattiin uus uimala.
  Tänään oli taas vanhemman kanssa pienoinen homma et sai sen altaasta pois :D kerääntyykö muuten Luumulle ilmaa mahaan kun hakee leluja vedestä? Meidän tytöstä tulee aina ihan sen näköinen kun olisi viimeisillään!

  Tarkoituksena olis luultavasti tulla turkuun useamman hengen porukalla jos aikatauluihin sopii kaikille..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siis mietin oonko mä nyt pudonnut kelkasta jossain, mutta onkin kahdet kesäpäivät! En ole huomannutkaan noita Turun seudun staffiharrastajien päiviä, vaan kovasti ollaan tulossa sinne teidän suuntaan heinäkuussa: http://www.facebook.com/events/137409403102831/

   Silloin 9.6. ei nyt ainakaan näillä näkymin ole kalenterissa mitään muutakaan, eli voishan sitä ihan vakavastikin harkita! Ja loppujen lopuksihan kesäkuu on ihan kohta, vaikka vielä kun on lunta maassa, se tuntuu todella kaukaiselta...

   Luumulle ei ole kertynyt uidessa ilmaa, tai en ainakaan ole huomannut.

   Poista
 3. Meillä on tuon Helsingin päivän kanssa vielä suunnitelmat auki, mulla on just silloin loma ja olis niin kiva viettää aikaa mökillä :) Turku kuitenkin näillä näkymin onnistuu ainakin.. Silloin kun ei vielä oo mitkään kovat helteet (luulisin;))
  Uinti meni Dieselin kanssa paremmin kuin olis voinu uskoakkaan! Hullu vesipeto ihan hyppäili sinne altaaseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en usko kans et alle kahden kuukauden päästä vielä päästään bikinikeleihin ;) Jeij, että uinti oli kakarasta mieluisaa - kesäuintikelejä odotellessa!

   Poista

Riemuitsemme kommenteista. Jätähän omasi.