lauantai 16. maaliskuuta 2013

Match Show'ssa Kaarinassa


Meillä oli tänään todella kiva päivä Lounais-Suomen Dogien järjestämissä mätsäreissä Kaarinan Piispanristillä, Hartwallin entisessä panimokiinteistössä. Saatiin seuraksi Raumalta Terhi ja Elli, ja aika kuluikin mukavasti staffijuttuja pulistessa. Mumu on Elliä vain alle pari kuukautta vanhempi, ja kaksikko oli toisistaan sen verran kiinnostunut, että meinataan jossain vaiheessa järjestää touhupetterille ja -pirkolle yhteiset telmimistreffit metsään.


Käytiin muutamaan otteeseen tsekkaamassa myös koirien WC.
Mätsäreihin oli ennakkoilmoittautuminen, joka toimi todella hyvin. Ei tarvinnut tulla etukäteen odottelemaan omaa vuoroaan koko päiväksi, vaan osallistujat oli jaettu koon (isot/pienet), sukupuolen ja iän (pennut/nuoret/aikuiset/veteraanit) mukaan omiin luokkiinsa. Luumu osallistui isojen nuorten luokkaan, ja luokassamme oli yhteensä 11 koiraa. 

Halli oli vähän pimeä, mutta tilaa oli onneksi riittävästi :)
Meidän tuomarinamme toimi ulkomuototuomarikokelas Minna Tapojärvi, ja kokemus kehästä ja ylipäänsä mätsäreistä oli erittäin positiivinen. Luumu käyttäytyi yksilöarvostelussa todella hyvin, oli innostunut ja jopa juoksi hyvin. Päänvaivaa tuottaa edelleen ryhmässä juokseminen, jolloin ainoa vaihde on neliveto (ei se neliveto ole oikeasti vaihde, sentään sen tiedän!). Kaikki arvosteltiin siis näissä mätsäreissä virallisten näyttelyiden tapaan yksin sekä luokassaan muiden kanssa yhdessä. Yksilökehästä on video - kiitos Terhi!

Mikä oli myös äärettömän mukavaa näissä mätsäreissä - saatiin kirjalliset arvostelut! Luumun tarkkanäköinen ja hyvin osuva arvostelu kuuluu:

Vahva uroksen pää. Hyvät mittasuhteet.
Avoin ja iloinen luonne. Hyvä ylälinja ja rinta.
Etukulmaukset hyvät, takana tyydyttävät.
Luusto voisi olla vahvempi.
Ponteva, voimakas liikunta.
Esitetään hyvin. 

Olen toki hyvin otettu tuosta viimeisestä kommentista, mutta kaikkein mieluisinta kuultavaa on avoin ja iloinen luonne. Mutta sellainen se pikkumumu on - avoin ja iloinen <3

Meillä oli mätsäreissä mukana myös häkki ihan sen harjoittelun takia, ja hyvin se Luumu jo viihtyy häkissä. Tai jos siltä kysyttäisiin, varmaan se mieluummin ei olisi häkissä - mutta eteenpäin ollaan menty ihan hirmuisin edistysaskelin! Kaiken kaikkiaan valtavan mukava päivä, suuret kiitokset järjestäjille kaiken sujuvuudesta (oli tilaa, oli aikaa, kaikki toimi, tuomarit mukavia...) ja Terhille päiväkahviseurasta :D

Tahveroiset vierekkäin jäähyllä.
Joojoo, ihan kohta hankin sen isomman häkin! 
Kotona jaksettiin poseerata vielä suht valppaana,
mutta loppupäivä menikin sitten sohvalla Teemun kainalossa.
Loppuun vielä pari hassua kuvaa viime viikolta, kun Nalle oli meillä yökylässä. Tehtiin aamulenkki ensimmäistä kertaa ihan kolmestaan (kyllä nyt yhden muijan on pystyttävä handlaamaan kaksi koiraa, oli ne millaisia tahansa!), ja hetken pihalla palaveeraamisen jälkeen kävely sujui oikein mallikkaasti! 

Todiste! Se onnistui! 
Ihana Nalle <3
Iltapäivälenkki Vanhalinnan metsään Sepän pajalle tehtiin ihan kahdestaan.
2 kommenttia:

 1. Tervehdys! Googlailin viime viikonlopun L-S dogien mätsäreitä ja osuin blogiisi. Samaa mieltä että hyvät oli järjestelyt!
  Katsoin filmisikin jos vaikka itse olisimme tallentuneet kuvaan taustalle mutta harmillisesti emme kyllä olleet =) Mutta teillä näytti pyhkivän hyvin!
  Mukavaa kevään odottelua vaan (kauniinväriselle) Luumulle ja emännälle ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Ja mukavaa kevään odottelua myös sinulle! Saisi todella se kevät jo pikkuhiljaa tulla...

   Poista

Riemuitsemme kommenteista. Jätähän omasi.