perjantai 18. tammikuuta 2013

Perjantai-illan näyttelyarvonta

Ja kuten arvata saattaa, arpaonnea täällä koetellaan - onhan perjantai, päivää ennen näyttelyä -päivä! Olin jo tosiaan viime tekstin jälkeen pienessä mielessäni päättänyt, ettei me sinne näyttelyyn lähdetä. Etsin jo näyttelyseuraa Facebookistakin, samanhenkistä koiraihmistä kehien ja kojujen koluamiseen. Sainkin varsin lupaavia vastauksia deitti-ilmoitusta muistuttavaan tilapäivitykseeni, mutta sitten (Luumun päälaen muuttuessa edelleen parempaan suuntaan) Tiian kommentti viime tekstissä sai taas minut muuttamaan mieleni. Sillä nyt ei ole yhtikäs mitään väliä mikä arvostelu sieltä näyttelystä tulee, tarkoituksemme on aina ollut ja tulee olemaan hauskanpitäminen kehässä. Haluan tehdä kauneusmittelöistä sekä itselle - mutta ennen kaikkea - Luumulle HAUskan harrastuksen. Tähän pyrimme GOS-oppien mukaisesti palkitsemalla hienosta käyttäytymisestä, pitämällä koiran kanssa hauskaa ja viis veisaamatta näyttelypiireissä valitettavan usein havaittavalle tosikkomaisuudelle ja hampaat irvessä tekemiselle, jossa koira on väline jonkin suuremman (valionarvon?) saavuttamiselle. Uh. Olen puhunut. 

Paasaukset nyt kuitenkin vähemmälle, tulostin siis juuri numerolapun. Luumu on 7. koira kehässä (kehä 32). En ota huomenna edes häkkiä mukaan, että päivästä jäisi mahdollisimman mukava kokemus myös Mumelolle. (Kerroinko, että Luumu on viime aikoina alkanut meillä täällä sisällä mennä ihan itse sinne häkkiin, alkuun lähinnä hakemaan sieltä rakkaita lelujaan, mutta on myös koittanut hakea sieltä nukkuma-asentoa (siinä kuitenkaan onnistumatta).) Toki häkkiharjoittelu olisi taas poikaa, mutta näitä apukäsiäkin on huomenna tavallista vähemmän, joten mennään ihan nelinkontin koko näyttelyssäoloaika.

Ostin lihapulliakin äsken. Luumun kanssa ei taaskaan ole harjoiteltu yhtään (muuta kun fyssarin jumppajuttuja, ja tämänkin bloginpäivitysajan olisi tietysti voinut käyttää siihen harjoitteluun!), kynnet on sentään vastikään leikattu, pitäisi itse raahautua suihkuun ja etsiä jostain se fiini alesta löytämäni näyttelyjakku ja Winneristä ostamani tekonahkainen lantiolle kiinnitettävä lihapullataskuvyö. Onko lompakossa rahaa pysäköintiin? Onko autossa ylipäänsä bensaa? Ainiin, Jape tulee hakemaan. Klo 8 jälkeen, osaankohan käyttää uuden puhelimen herätyskelloa? Milloin ylipäänsä olen herännyt viimeksi näin aikaisin?

Tajuntani virta on osoitus siitä, miten paljon itse asiaankuulumattomia ajatuksia 12 tuntia ennen näyttelyaamuun heräämistä ihmismielessä voikaan pyöriä. Ehdin jopa googlettaa mikä sikaripunkki on englanniksi ([canine] juvenile demodicosis), jos tuomari vaikka kysyy sitä.

Jaiks. Taas se iskee - minulle jo niin tuttu muttei edelleenkään turvallinen PANIIKKI!

Tänä aamuna tuli täyteen pakkasraja Luumullakin.
Raukka nosteli tassukoitaan, kun mami vaan olisi halunnut jäädä kuvailemaan... 
Harvassa ovat ne kerrat, kun äijä odottelee ulko-oven takana pääsyä SISÄLLE!
(Erittäin käytännöllinen istuma-asento sukukalleuksien ja pikkupeppusen suojelemiseksi pakkaselta!) 
Ja tällä tavalla Napsu vietti suuren osan -23 pakkasasteen talvipäivästä
(tehden omasta työasennostani äärimmäisen ergonomisen).

2 kommenttia:

  1. Meillä täällä itä-Suomessa aamulla -31 astetta ja siinä meni todellakin sekä oma että koiran raja :D pablo nosteli kanssa tassuja ja heti pissat tehtyä lähti täyttä vauhtia ovelle... Ei paljoa huvittanut edes ulos katella :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaan hiukan liian kylmät nämä tammi-ilmat! Tuossa -23 asteessakin vielä suht meni, mutta kun alkoi täälläkin olla lähempänä kolmeakymppiä, Luumu loikki jo kolmella jalalla... Onneksi on jo vähän helpottanut!

      Poista

Riemuitsemme kommenteista. Jätähän omasi.