torstai 15. marraskuuta 2012

Täydellinen tokovire

Oltiin maanantaina taas meidän viikottaisella toko-tunnillamme, ja on aina vähän yllätys minkälaisen koiran olen mukaani kotoa ottanut. Joskus hajut kiinnostavat ylikaiken, joskus tekeminen ja tekemisestä saatava palkka on ykkönen. Harvemmin niin päin kuitenkaan, mutta maanantaina sattui Luumusta löytymään se täydellinen harrastuskoira, jolla pokka pitää ja joka ei saa tehtävistä tarpeekseen. Teemulla on ollut tällä viikolla töissä yövuoroja ja sattuikin maanantaina olemaan meidän toko-aikanamme kotona - joten sain sen houkuteltua mukaan kameramieheksi :)

Nämä oli tämän kuvaamisen kannalta vähän harmilliset treenit, sillä emme oikeastaan harjoitelleet kolmevarttisen aikana muuta kuin seuraamista (meillä se tarkoittaa vielä perusasentoa - joka muuten alkaa löytyä jo todella hyvin!) ja paikkamakuuta... Mutta vaikka Mumukka täydellinen olikin, ei senkään täydellisyys jaksanut sahata pelkkää paikkamakuuta puolta tuntia. Harjoittelimme siinä sitten kaikenlaista muutakin, kuten liikkeestä pysähtymistä, mikä meille oli jo aiemmalla kerralla annettu läksyksi. Tästä meidän treenistä on myös kattava videopätkä.

Perusasentoa

Paikkamakuu
Liikkeestä seisominen
Välillä halitaan
Ja lopuksi leikitään
Tässä Luumu havahtui treenien jälkeen kuuntelemaan
kun latasin YouTubeen treenivideota.
Ihme juttu kyllä tuo Luumun vire. Kun minun on vaikeaa löytää siihen mitään kaavaa. Ihan sama ollaanko sinä päivänä lenkkeilty paljon, vähän tai ei yhtään, meno on treeneissä silti arvaamatonta. Se nyt on tietty selvää, että ruokaa Luumu ei koskaan saa sinä päivänä ennen treenejä, mikä nyt on treenikoirilla muutenkin suht yleistä, mutta sen lisäksi vielä tämä ronkeli ei suostuisi todella tekemään ruuan jälkeen yhtään mitään. Luumu nyt muutenkin syö kerran päivässä (koska se vaan sopii sille parhaiten, ihan turha edes näyttää sille ruokaa ennen iltakuutta, ei mene alas), ja ihan treenittöminäkin päivinä ruokailu saattaa venyä iltakymmeneenkin. 

Tänään oltiin Mumun kanssa pitkästä aikaa Tuulissuolla GOSin oppien mukaisissa näyttelytreeneissä, ja siellä sai virettä hakea! Tai alku se oli hankalaa, mutta kun pikkukoira muisti mitä pitikään tehdä, hyvinhän se lopulta meni. Oli jopa vähän liikaa intoa, jos sitä voi olla liikaa. Innoissani odottelen Gerard O'Shean saapumista helmikuussa Suomeen, olen varautunut ällistymään :)2 kommenttia:

  1. Kiva lukea että muillakin vireen löytäminen on ihan arpapeliä, meillä sama juttu, ja näyttelykäyttäytyminen on myös ihan tuurista kiinni. En vielä kertaakaan ole löytänyt mitään yhteistä tekijää! Tsemppiä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyään on kuitenkin jo paaaljon helpompaa mitä silloin kun Luumu oli vähän nuorempi. Pistän tämänkin vähän iän piikkiin, että kyllä se siitä... Virevaihteluita on varmaan vielä aikuisenakin, mutta ei ehkä ihan näin ääripäästä toiseen... ainakaan toivottavasti :) Tsemppiä teillekin harjoitteluun!

      Poista

Riemuitsemme kommenteista. Jätähän omasi.