sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Muotinäytös

Heitettiin Luumun kanssa Teemu pikkujouluihin kaupungille, ja käytiin samalla pimeässä Kupittaan puistossa iltalenkillä. Lintupuiston linnut eivät olleet vielä nukkumassa, mutta Luumua kiinnosti silti enemmän meidät kaukaa kiertävä koirakko. Merkillisen ja hyvin tavattoman energianpuuskan kannustamana laitoin pyykit, ruokaa, kuvat koneelle ja kaiken tämän jälkeen kaivoin vielä ompelukoneen sekä kymmenet keskeneräiset/vielä aloittamattomat ompeluprojektit esille. 

Tilattiin Hamtin kanssa jokin aika sitten Antassusta materiaaleja kankaisiin puolikuristaviin pantoihin - jotka oli kuulemma ihan älyttömän helppo tehdä. Minulla ei tilausvaiheessa ollut millään lailla selkeää käsitystä, että miten erilaisista nauhoista ja rinkuloista syntyy panta, mutta opinpa senkin! Ja mikä hirmuinen into iskikään Jättirätissä, kun sain valita ostamiimme nauhoihin ja blingblingeihin sopivia kankaita! Minulle avautui nyt ihan täysin uusi maailma - kiitos Hamti! (Niin ja ne Luumun blingit on sellasia ison pojan sheriffitähtiä, katsotaan niitä dimangeja sitten myöhemmin...)


Hamti näytti yhden pannan kanssa kuinka se tehdään nuppineula-asteelle saakka, ja siitä kirjalliset ohjeet apunani ompelin aivan käsittämättömän hienon ja varmasti uskomattoman mukavan puolikuristavan fleece-pannan Luumulle. Onko tässä tekstissä ollut jo tarpeeksi ylisanoja? Vielä mitä, tämän sairaan siistin, käsittämättömän ihmeellisen ja suorastaan fantastisen pannan superhienoista ominaisuuksista lisää kuvissa! Kyllä tässä tietysti vähän omakehu haisee, mutta kyllä on tällä amatööriompelijalla melkoisen mahtis-fiiliskin! Ja Luumu tietysti innokkaana sovitti pantaa eri työvaiheissa ja päälle vielä poseerasi oikein onnellisen näköisenä.

Hamti opasti pannan tekemisessä perjantaina.

... ja nuppineuloitti pannan valmiiksi, jotta käsittäisin mistä pitää ommella ;)

Ja tänään aloitin ompelemisen.
Nämä renkaat piti ommella oikein oikein oikein tiukasti kiinni.
Mumu oli koko ajan avustamassa pannan tekemisessä.
Ompelin fleecen ensin, koska halusin pelata varman päälle.
Nauhan olisi voinut suoraankin ommella tuohon fleecetaitosten päälle,
mutta olisin varmaan sössinyt siinä...
Pikku apuria alkoi väsyttää kesken kaiken.
Tässä hän on - kätteni työ, ethän Luumu sitä syö!
Ja oikein innokas poseeraaja.
70-lukulainen Husqvarnani pääsi vasta vauhtiin,
ja jatkettiinkin ompeluhommia staffeistamalla muutamia vaatekappaleita.
Tämän heijastinliivin mahavyötä siirrettiin ja taakse lisättiin kumilenksut takajaloille.
Tähän talvipusakkaan tehtiin pipulin mentävä aukko.
Kuin myös tähän muodikkaaseen huppariin.
Kyllä nyt kelppaa poitsun kuljeskella kylillä.
Oltiin muuten Luumun kanssa tänään Salossa kokeilemassa koiratanssia, mutta siitä lisää myöhemmin! Videomateriaalia on niin paljon, että kaikkien meidän taidonnäytteidemme lataaminen YouTubeen kestää pienen ikuisuuden. Nähdään huomenna staffilenkillä!


7 kommenttia:

 1. Kiitoooos :DDD Löysin Jättirätistä kaikenlaisia kankaita, joista mulle tuli heti mieleen, et voisi sopia Nallellekin ;) Vinkvink...

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana tuo keltainen panta. Mää niin haluun tehä kans tollasia, mutta missä on mun ompelukone, kaupassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näiden tekemiseen tulee ihan kauhea himo, nyt on neljä pantaa tehtynä, ja tilaus Antassulle koristenauhoineen päivineen jälleen vetämässä ;) Äkkiä vaan ompelukoneostoksille, mut melkein suosittelen hankkimaan jonkun vanhan ja jämerän, jossa on paljon metallisia osia ja painoa... kestää käytössä paremmin kuin nuo nykyään myytävät heppoiset muovikoneet ;)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Eikä! Kävin tänään Jättirätissä hakemassa tarvikkeita Hugon tulevaa pantaa varten. Kotona piti vielä vähän googletella vinkkejä ennen kun laitan koneen hurisemaan, ja tänne mä eksyin! :D saa nähdä tuleeko yhtä hieno vai uskaltaako sitä ekaa tekelettä lainkaan ottaa käyttöön... ;)

   Poista
  4. Haha :D Pantaompelun tiellä olen edelleen, joten on tää aikast koukuttavaa hommaa!

   Poista

Riemuitsemme kommenteista. Jätähän omasi.