lauantai 4. elokuuta 2012

Luumu puoli vuotta!

1.8.2012
Luumu täytti tänään puoli vuotta! Olen hehkuttanut meidän yhteiseloa ja herra Hedelmän tärkeyttä niin moneen otteeseen aiemmin, että tämän postauksen omistan pelkästään Luumun puolivuotissynttäreille ja muille 6-kuukautispuuhille (pentujatkokurssille ja koiratreffeille... milles muullekaan). 

Puolivuotispäivän kunniaksi mentiin Kupittaan puistoon katsomaan Japen tuomarointia ja samassa tutustuttiin lintupuiston asukkeihin. Päästiin harjoittelemaan hyvin käyntiin lähtenyttä ohittamistakin, kun vastaan tuli jos minkälaista puudelia omistajineen. Ollaan siis kuluvalla viikolla harjoiteltu ohittamista Turun seudun koirakaveri -porukoiden kanssa, kerran täällä kotikonnuilla ja toisen kerran Auranlaaksossa. Harjoituksissa menee ihan äärettömän hyvin, mutta yksittäisen koiran tullessa vastaan Luumu on ihan hirmu innokas menemään tutustumaan. Nyt yritämme muistaa harjoitukset ihan tositilanteissakin - toisin sanoen minä yritän muistaa pitää urheilusukkaa mukana aina kun menemme remmilenkille.

Äijät tutustuvat hanhiin (ankkoihin?). Luumua vähän jännitti, ja hiukan piti haukkua.
Tässä katsellaan Japen tuomarointia ja erityisesti jalkapallon pyörimistä kentällä.
Välillä oli niin levotonta menoa, että piti vähän jäähdytellä.

Pentujatkokurssi järjestettiin tällä viikolla Runosmäen sijaan Liedon asemalla Koirakeskuksessa sadevaaran takia. Ihan kiva olikin päästä treenaamaan taas halliin, kun kaikki kesän treenit on lähinnä pidetty puistoissa ja nurmikentillä. Teemu oli mukana oppimassa ja meitä kuvaamassa, tietysti. 

Teemu yllätti Luumun pisulta ja meikäläisen myös kontiltaan.
Vähän  vaan askel lipsahti ja äkkiä oltiinkin jo maassa ;)
Tässä aloitellaan operatiivista katsekontaktiharjoitusta.
Hyvin menee, kohde vaan on väärä.
ODOTA!
Luumun paikallaanseisomiset kestävät jo todella hyvin häiriötä.
Voin hyppiä ja teeskennellä lähteväni vierestä juoksemaan.
Maahanmeno on myös meillä aika vahva, varsinkin nyt kun ollaan sahattu sitä ilman käsimerkkiä aika paljon. Luumulla taitaa vaan olla vähän väärä maahanmenotekniikka, tai siis kellahtaa helposti kyljelleen.
Ja koska maahanmenoa ollaan harjoiteltu viime aikoina niin paljon,
Luumu tarjoaa sitä nykyään mihin vaan.
Tässä harjoitellaan luopumista. Sitäkin ollaan harjoiteltu ihan 7-viikkoisesta asti,
mutta nyt oli kieltämättä aika paha kohde - herkullinen possunkorva!
Naminami
Ja tässä harjoitellaan käsiteltävyyttä.
Koiran pitää suostua käsittelyyn, ja nätisti paikallaan olemisesta palkitaan, totta kai!

Pentukurssin odota-harjoituksesta on myös videomateriaalia.

Torstaina oltiin Hugoa ja Yumea moikkaamassa. Emme vielä meinaa luovuttaa näiden kahden vähän eri-ikäisen pennelin romanssin suhteen. Kyllä se intohimon liekki varmasti vielä joskus leimahtaa, tällä hetkellä kanssakäyminen on vähän vielä nihkeää. Luumu jättää Yumen jo aika hyvin rauhaan, mutta jyrävaihdetta ei niin vaan ihan aina pysty hillitsemään! Yume taas on niin hieno neiti, ettei mitään sumopainia katsele ollenkaan. Siitäkös sitten ärinä syntyy. No, kun tyttöselle tulee vähän kokoa lisää ja hajut naisellistuvat, ehkä tämä harmaa jässikkäkin ymmärtää paremmin miten tuollaisten kissanaisten kanssa kuuluu olla. Lopussa leikittiin kuitenkin jo tosi hyvin, tai Luumu keskittyi Hugoon ja Yume Luumun häntään ja reisipaloihin ;)

Ja suoraan päin vaan!
Yume uskalsi tulla Luumua katsomaan kun Luumu keskittyi vain Hugoon.
Hännästä sai näköjään tosi hyvin kiinni.
Pikkupoikien joogahetki.
Aiemmin samalla viikolla pulahdettiin Aurajokeenkin uimaan. Siinä on niin paljon kivempi uida kuin metsälammessa, että en voinut itsekään lopulta vastustaa kastautumisen kiusausta! Luumua ei meinaa nykyään saada vedestä ollenkaan poiskaan, alku on aina hankalaa, mutta lopussa menisi ilman liivejäkin hakemaan leluja.

Tässä odotellaan lähtölupaa.
Heinäkuinen Muumuu
Voi mitä riemua!


Reippaat uimarit!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Riemuitsemme kommenteista. Jätähän omasi.