maanantai 11. kesäkuuta 2012

Vanhakin omistaja oppii...

Viime viikon loppupuolisko hurahtikin kaikennäköisissä koulutuksissa. Torstaiset palveluskoirien tottis-treenit olivat ihan eri maata kuin samaiset viikkoa aiemmin. Niin se vaan yhden ihmisen k-päisyys vaikuttaa koko porukan henkeen, ja tällä kertaa oli ihan mahtista - ei k-päitä, ja aiheenakin leikkiminen, motivointi ja kontakti - just ne meidän osaamisalueet ;) Treeni loppui vielä avustettuun luoksetuloon, enkä tiedä kumpi oli enemmän innoissaan, minä vai Luumu :DDDDDDD Taitava koira! Kiitos kuvista ja videoista kuuluu Hamtille!


Oltiin Hamtin kanssa ennen treenejä pikku-piknikillä Halisissa, ja Luumu poseerasi kauniisti ;)
Kuvanmuokkaukset kunniaan ;)
Palveluskoirien tottis-treeneistä muutama kuva.
Kenneyskäkarenssin takia kesken jäänyt leikkikoulu jatkui jälleen. Meillä jäi kaksi kertaa pois (yhteensä neljästä), ja koska suuri osa leikkikoululaisista oli sairastunut, ja koko leikkikoulu oli peruttu, pääsimme korvaamaan uupuneet kerrat :) Luumu löysi uusien joukosta vanhat kivat kamunsa - snautseri oli uusi tuttavuus!
Sekä palveluskoirien tottista että leikkikoulua on siis yksi kerta enää - tottis jää kesätauolle ja leikkikouluun Luumu on muutenkin liian vanha. Lauantaina olimme Jirka Vierimaan Hihna & Ohitus -koulutuspäivässä Ruissalossa, ja lähdin tähän viisituntiseen koulutukseen ihan niillä mielillä, et katsotaan mitä tuleman pitää. Ja näinhän me tehtiinkin - kun Luumu ei jaksanut keskittyä, me leikimme, kävimme metsässä, istuimme autossa jne. Mutta todella hyvin Luumu kyllä jaksoikin - ainakin häiriötä tuli sille päivälle hurrrjasti! Koulutuksessa ei niinkään ollut otsikon mukaista ohittamista (yhtään) - vaan päivän aikana harjoiteltiin kontaktia, seuraamista, luopumista ja näiden soveltamista arkielämässä. Jirka on hyvä esimerkki kouluttajasta, joka ottaa asiat kyllä tosissaan, mutta joka tekee työtään huumorilla. Ei sen koirankoulutuksen tarvitsekaan olla mitään hampaat irvessä -sahaamista! Sain hyviä vinkkejä leikkimiseen ja lelulla motivointiin ja olin jälleen Luumusta niin kovin ylpeä - poika jäi makaamaan paikoilleen, ja pystyin päästämään hihnastaki irti ilman pelkoa että olisi lähtenyt muita koirakoita morjenstamaan - rättilelu on sen ehdoton ykkönen! Voi sitä ylpeyttä ja riemua, Luumu oppii, ja minäkin siinä sivussa!

Ilma ei ollut ihan mitä parhain, ja Luumun olikin hyvä lepäillä välillä autossa :)
Iloiset koululaiset osallistuvat näköjään taas sama ilme -kisaan  ;)
Eilen käytiin tutustumassa Turun Kenttäkoirayhdistyksen tottistreeneihin, ja ihan hienot treenit olivatkin! Tuo sunnuntain aika sopii meille hyvin, ja tullaan varmaan jatkossa siellä käymäänkin. Näissä treeneissä kuten myös Hihna & Ohitus -treeneissä oli mukana myös Nalle, joka aloitti koirakoulutaipaleensa kertarykäyksellä :P 

Tässä tutustutaan vähän alueeseen. Luumulla häntä tikkusuorana ;)
(C) Jape Saari
Meidän päätehtävä on tässä vaiheessa leikkiä ja pitää kivaa!
(C) Jape Saari
Tässä Luumu harjoittelee paikkamakuuta. Look mommy, no hands!
(C) Jape Saari
Vasta valokuvista todella huomaa kuinka suuri Luumu jo on!
(C) Jape Saari
Ja taas leikitään! Meillä on kivaa yhdessä!!
(C) Jape Saari
Kentälle johtaa hyvin arveluttava silta,
mutta tuleepa treenattua tällaisellakin alustalla kävelemistä!
(C) Sinikka Saari
Vähän otti tuolla kenttäkoirien harkoissakin päähän yksi know-it-all -tyyppi; jos meille annetaan Luumun kanssa tehtäväksi harjoitella leikkien niitä asioita joita jo osaamme, en ole ihan hirveän kiinnostunut kuuntelemaan maratoniluentoa siitä, missä hihna kannattaa pitää kun harjoitellaan seuraamista "kato tällai" tai ylipäänsä siitä, että jos joskus haluan harrastaa metsälajeja, niin se kannattaa sitten aloittaa "kato näin". Oli pakko vaan lähteä siitä hiukan kauemmas, koska en pystynyt yhtään keskittymään Luumun kanssa leikkimiseen... Näitä ihmisiä näköjään maailmassa riittää - ja välillä kyrsii ihan kunnolla, kun ihmiset luulevat että ensimmäisen koiran omistajana olen varmaan just pudonnut puusta. Arrrghhh!!! Saa neuvoa, mutta ei tarvitse koko ajan. Kysyn kyllä jos joku asia askarruttaa. Huomaan myös että minun pitää ongelmassani katsoa myös vähän itseeni - vähän liian paljon siedän kaikenlaista, ennen kuin lopulta rrrräjähdän... ja yleensä se on Teemu joka näitä purkauksia saa sitten kotona kuunnella :/

No, menee taas paasaukseksi - anteeksi! Loppuun kuvia metsäretkiltämme Ruissalosta ja Maskun Rivieralta. Tässä pari videotakin, toisessa Luumu harjoittelee paikkamakuuta Maskun kauniissa maisemissa, ja toisessa Nalle menee kahlaamaan.


Majakka ja perävaunu vauhdissa taas, tällä kertaa Ruissalossa.
(C) Sinikka Saari
Löydettiin vihdoin Ruissalon lintutornille. Luumukin löysi lintutornilta punkin! Jaiks!
Oli kuulemma hyvät näköalat tornista, me ei siitä mitään tiedetä, kun jäätiin kalliolle ruikuttamaan...
(C) Sinikka Saari
Tässä ollaan Maskun hiekkakuopilla - mahtava reitti! Tosi hienot maisemat!

Luumua ei vielä veteen saa!
Luumu taas edustavana...
Me kiivettiin ison mäen päälle, josta oli hieno näkymä joka suuntaan.
Tällainen kuva meistä kuitenkin tuli - ei juuri näy mäen suuruutta eikä muutakaan ;)
Sydän!
Nalle kuuntelee mitä ihme ääniä mä päästelin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Riemuitsemme kommenteista. Jätähän omasi.