maanantai 25. kesäkuuta 2012

Muumuulaakson juhannus

Ollaan vietetty tähänastisen yhteisen taipaleemme juhannukset aina Paraisilla leirintäalueella - milloin isossa tai pienessä mökissä, milloin 70-luvun teltassa. Tänä vuonna menimme vain käymään siellä, koska meillä ei olisi kuitenkaan ollut siellä "omaa tilaa". Telttapaikka appiukon vaunun vieressä ei anna tarpeeksi rauhoittumistilaa pienelle staffille ja sen mitä todenäköisimmin hermostuneelle omistajalle... Juhannus humalaisten ihmisten ympäröimänä ei tällä kertaa kuulostanut parhaalta vaihtoehdolta, etenkin kun tiedän itse miten olisin tuntemattomien lähestymisyrityksiin reagoinut. 

Torstai oli siis pyhitetty grillaamiselle Paraisilla. Kävimme Luumun kanssa kävelyllä myös rannassa, jossa kivointa oli maistella merivettä ja raaputella rantakiviin tarttunutta merilevää. Laiturilla Luumu ei suostunut tulemaan lähelleni, raukka luuli joutuvansa taas uimaan :/Luumun ilme kertoo enemmän kuin tuhat sanaa - ei uimaan!!
Juhannusaattona nukuimme ensin pitkään ja lähdimme sitten Piikkiöön. Hetken maailmanparantamisen jälkeen saunoimme, grillasimme, seurasimme koirien puuhia pihalla, joimme kahvia, teimme manikyyrejä (vain minä ja äiti), pelasimme pöytätennistä ja lopuksi sulatimme suklaata vaahtokarkkeja ja mansikoita varten. Yhdeksitoista ajoimme Naantalin Kuparivuorelle katsomaan normikokkoa sekä herra tasavallan presidentti Niinistön kokkoa, tiedä sitten kumpi oli hienompi. Näkymä merelle oli huikaisevan kaunis auringonlaskuineen ja kymmenine veneineen. Luumukin sai hienoa häiriötreeniä ja muutamat kehutkin. Eräskin kuvasi pallukkaa kaukaa isolla putkella ja tuli sitten jälkeenpäin kehaisemaan Luumun korvien mahtavuutta ;) Luumu saikin juhannuksen kunniaksi taas hienot korvansa takaisin, ja täällä hammasta purren ja peukkuja oikoen toivomme niiden säilyvän!

Kokon jälkeen löysimme auton kuka mitäkin reittiä - mainittakoon, ettei äitin eräneuvoihin juuri ole luottaminen. Teemu jäi reissun varrelta kotiin nukkumaan, kun allekirjoittanut lähti Muumuineen ulkoiluttamaan Piikkiöön vielä Typyä ja Simbaa sekä katselemaan Täydellisten naisten viidettä tuotantokautta varhaiseen aamuun saakka. Laumakävely veljeni koirien kanssa teki Luumulle sekin hyvää - tempoilua hihnassa on vielä melkoisesti... Kuvista kiitos äitille!

Melkein kaverukset
Oi nam!!
Ihana hahtuva Kuparivuorella!
Kultarannan kokko

Kuparivuoren kokko
Juhannusryhmärämä
Nalle päästi Luumun ihan näin lähelle nukkumaan...
Juhannuspäivä valkeni pilvisenä, ja muutamien Täydellisten naisten jälkeen suuntasimme Piikkiön ja Paimion rajalle Hevonpään laavulle. Tämä on nyt se kuuluisa laavu, jota emme silloin vappuna löytäneet. Uusien, tarkempien ohjeiden avulla laavu löytyi - ja kyllä olikin kaiken sen etsimisen arvoinen paikka! Minun juhannusflunssani vähän latisti omaa tunnelmaani, ja lopussa saimme vielä ei-niin-virkistävän kesäsateen. Kuumeessa ja korva kipeänä sade ei ollut mukava yllätys. No, makkara maistui hyvältä, Luumulla oli ihan huippukivaa, ja kokemus se oli sinänsä joka tapauksessa - ensi kerralla toivottavasti paremmassa kunnossa!

Joskohan se laavu tällä kertaa löytyisi... 

Löytyihän se!
Nalle on keppien suuri ystävä
Luumukin sai onnellisena osan Nallen kepistä. 
Luumulla meni koko aika käpyjen viskelyyn.

Juhannuspäivän ilta menikin kotona leffoja katsellessa ja kuumeillessa, mutta onneksi sunnuntai-aamuna nenä ei ollut ollenkaan niin tukossa! Teemun pelaillessa Littoisten Järvelässä rantalenttistä me menimme Piikkiöön katsomaan jotakin Cesar Millanin DVD:tä ja tarkastelemaan netistä luontopolkuja viikon päästä alkavalle mökkilomallemme (!!! Jihaa !!!) Piipahdimme myös Nallen kotimetsässä, ja kamera lauloi hoosiannaa sekä muita kristillisiä virsiä :)

Kaverukset joutuivat pihalle pariksi tunniksi,
 ja asetelma oli ikkunasta katsottuna lähes aina sama.
Hienot uudet juhannuskorvat!
Nämä ovatkin niin isot korvat, että näiden kehittelyssä kestää oman aikansa ;)
Väistöliike!
Muumuussa on myös vähän dobermannia ;)
Ilmeikkäistä korvista saa monta hauskaa kuvaa!

Mamma löytyi piilosta!


Olen aina niin hurrrrjan kuvauksellinen!
Luumu päätti oikaista muurahaiskeon kautta.
Summer moments - everlasting memories. 
What fine midsummer ears!
Ja Luumu oli juhannuksen jälkeen näin väsynyt!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Riemuitsemme kommenteista. Jätähän omasi.