sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Piknikkejä ja pikku leikkejä

Lähdettiin perjantaina Teemun ja Luumun kanssa piknikille tuohon läheisen Vanhalinnan kartanon pihalle. Tarkoituksemme oli kiivetä Linnavuoren huipulle syömään eväitämme, mutta koska seuraamme liittyi yllättävä vieras, päätimme pikniköidä kartanon pihalla. 


Napsua kiinnosti ladon hiiret enemmän kuin meidän eväät.
Vähän alkoi Napsulla kotimatkalla askel jo painaa.
Kyllä oli niin rankka reissu!
Lauantai vietettiin reilun parin viikon kennelyskäpaussin jälkeen Nallen kanssa. Ja voi että Luumulla oli ollut ikävä Nallea! Epäilen ettei tunne ollut molemminpuolinen. Käveltiin ensin vähän kaupungissa (Uudenmaankadun eläinkaupasta piti hakea herkkuja) ja jokirannassa, ja pysäköitiin sitten Parkin kentän laitamille piknikille Japen tuomaroinnin ajaksi. Tällä kertaa piknikillä oli myös Jimi :) 

Luumu keskittyi taas tapansa mukaan säheltämään ja vasta viimeisen 15 minuutin ajaksi ymmärsi nukahtaa. Ensi töiksi Luumu pureskeli Nallen ydinluuta, minkä aikana Nalle kävi syömässä parempiin suihinsa Luumun possunkorvan ja puristeluun. Sen jälkeen Nalle kävi vielä ovelasti hakemassa Luumulta oman luunsa takaisin. Aika fiksu veto Nallelta, ja vähän parempaa suunnittelua seuraavalla kerralla Luumulta

Sinne menee Luumun possunkorva :)
Luumu nautiskelee ydinluusta, mami kahvista.
Ja sittenkö Luumua harmittaa kun jäi lopulta kokonaan ilman luuta ;)
Nalle ei tykkää jakaa omiaan, varsinkaan suoraan suusta :D
Hitsin panta, ihan tyhmä juttu vieläkin.
Teemun viettäessä Lappeenrannassa jossakin turnauksessa viikonloppuaan, me jatkoimme matkaa Parkilta vielä Piikkiöön. Sattumalta mamman takapihalle ilmestyi myös veljeni kääpiöpinseri Simba (Typy-huskyn "isoveikka"). Voi sitä temmellystä! Luumu ei ole vielä näin pientä aikuista koiraa nähnytkään, ja ihan selvästi kuvitteli nyt olevansa tekemisissä toisen pennun kanssa. Äijä meni vähän turhan itsetietoisin ottein Simbaa tapaamaan, mutta muutamasta ärinästä ymmärsi lopulta mikä tässä se vallanjako olikaan. Olen kuullut kääpiöpinsereistä kaikenlaista, mutta Simba on kyllä täysin eri maata! Näin kilttiä ja suloista koiraa saa kyllä hakea! Ihana Simba :)

Tässä Luumu vielä vähän mittailee kumpi on kumpi. 
Nalle tyytyy suureksi osaksi seurailemaan kahden touhupetterin menoa.

Nätisti Luumu alistui häntä nelisen vuotta vanhemmalle Simballe.
Nallekin kiinnostui mitä täällä pyöriskellään maassa.
Kun Nalle ja Simba leikkivät,
Luumu tyytyi katselemaan menoa turvallisen välimatkan päästä.

Vastavuoroisesti annetaan toisen hyökätä ensin...
... ja sitten hyökätään itse perässä!


Välillä otettiin tuijotuskilpailu - kumpi tekee seuraavan siirron?
Mikä kuva ja mitkä ilmeet! Ihan kuin ne suunnittelisivat yhteishyökkäystä ;)
Mahtava Muumuu on jo iso möhkäle! Luumu 16 vko!

Mamman syliin piti kiivetä useampaan otteeseen leikkimään. 
Eikä ollut kaukana että tunteet olisivat vähän kuohahtaneet.

Mukavan viikonlopun päätteeksi Luumu sai tänään ulkona jonkun allergisen reaktion. Se kieriskeli tossa nurmikolla, söi ruohoa ja oli muutenkin koira. Kun tulimme sisälle, sen toisen kyljen karvat näyttivät olevan pystyssä. Aluksi ajattelin, että onkohan se saanut ne pystyyn makaamalla jotenkin oudosti siinä nurmikolla. Kuitenkin ihan kohta myös toinen kylki alkoi ihan silmin nähden paisua, nyt epätasaisemmin. No mä arvasin et se oli reaktio johonkin mitä se ulkona oli touhuskellut, ja soitinkin sitten päivystävälle eläinlääkärille, et mitä nyt. Määräsivät kyytablettia, ja ohi se turvotus menikin onneksi tosi nopeasti. Nyt se on nukuskellut tässä, en tiedä muuten vaan vai siitä tabletista. Mut olipa inhottava välikohtaus! Mua ahdistaa tällaiset ihan suunnattomasti, kun en nyt muutenkaan suhtaudu kovin optimistisesti tämän koiran tulevaisuuteen. Miksi minun koirani saisi elää pitkän ja onnellisen elämän, kun ei Brutuskaan saanut?

Luumu on rapsutellut itseään rinnasta, koivista ja milloin mistäkin nyt muutaman viikon ajan. Ulkoloiset on varmuuden vuoksi häädetty Frontlinella, mutta ei auttanut. Kutina on pahinta kun Luumu on väsynyt. Pahimmillaan se saattaa alkaa rapsutella itseään ihan kesken lenkin tai muuten pihalla touhuskellessaan. Pelkään ihan julmetusti allergiaa. Ostin kutinaan ja ihovaurioihin Cicafolia-haavanhoitoainetta, mutta katsotan mitä eläinlääkäri huomenna sanoo, kun menemme muutenkin rokotuksille. Kutinaan voi toki olla erilaisia syitä. Onhan sitä voinut pistää hyttyset, tiedä vaikka olisi saanut aurinkoihottumaa? Älä ole allergiaa, ole mitä muuta vaan!

Luumu had an allergic reaction to something outside.
Might have been the ants?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Riemuitsemme kommenteista. Jätähän omasi.