perjantai 6. huhtikuuta 2012

Luumuista elämää


Meidän päivät ovat Luumun kanssa kuluneet aika rutiininomaisesti. Öisin Luumu herää neljän aikaan, jolloin me käydään ulkona. Sitten Luumu herää taas seitsemän maissa, jolloin käydään taas ulkona ja syödään. Sitten leikitään kaksi tuntia ja nukutaan kaksi tuntia, ja tätä jatkuu iltaan asti. Luumu menee yöunille yhdentoista aikoihin. Luumu syö neljä kertaa päivässä, ja barffattu ollaan nyt melkein viikko. Luumun maha tottui hyvin nopeasti barf-ruokaan, ainoastaan yhtenä yönä tuli löysät kummastakin päästä. Tämä uusi ruoka maistuukin herralle niin paljon paremmin kuin nappulat, koulutuspaloiksikaan eivät kelpaa enää mitkä tahansa herkut, vaan ankanfilettä sen pitää olla. Äijä täyttää huomenna 9 viikkoa, ja on jo ihan prinsessa. Tänään meille tuli uusi liha (possu) ruokavalioon, kun ollaan tähän asti menty broiskulla ja kasviksilla, ja sitä sitten ihmeteltiin koko aamu. Lisäksi Luumu saa päivittäin jogurttia ja kananmunia, öljyjä ja vitamiineja. 

Täytyy sanoa että Lempimuonalta kyllä saa ihan mahtavaa palvelua,
nämä tulivat ilman lisämaksua kotiovelle.
Luumu tietää nimensä, tulee (lähes) aina luo, istuu, osaa mennä maahan ja alkaa jo ymmärtää äännähdystä, joka meillä tarkoittaa ei. Harjoitteluasteella on odottaminen, ulos- ja sisälle-sanojen merkitykset, irti, kieri ja boksiin. Olen yrittänyt opettaa käskyjä, jotka ovat oikeasti hyödyllisiä, mutta tuo kieriminen tuli hetken mielijohteesta, kun poika oli erinomaisessa vireessä, enkä keksinyt siihen hätään muutakaan :) Ollaan myös vähän harjoiteltu vaatteiden pitämistä, harjaamista ja kynsien leikkaamista (vielä ilman leikkaamista). 

Ulkona Luumu on valloittanut yläpihan kokonaan ja kulkee siellä aika suvereenisti. Olen alkanut mennä sitä välillä piiloon, että ymmärtäisi paremmin pitää silmällä seuraansa. 

Luumu gets to know snow!
We've got a couple of carting car tires for him to play. 
Mamman pihalla telmimässä lumessa.
Luumu's first snow experience 2 April 2012
Hihnaharjoittelu aloitettiin pari päivää sitten, ja se oli tietysti ihan kamalaa. Kaulapantaan Luumu on onneksi jo lähes täysin tottunut, mutta hihnassa pitää järjestää kauheita kohtauksia. Mutta olen huomannut, että Luumu saa hihnahepuleita vaan omalla pihalla. Ollaankin pari kertaa käyty kävelemässä postilaatikolle, ja eikö sitten heti ensimmäisellä kerralla naapurin göötti tullut pihaltaan siihen tielle haukkumaan karvat pystyssä. En olisi halunnut nostaa Luumua syliin, mut ei oikein ollut muutakaan vaihtoehtoa. Toivottavasti naapurit ymmärtävät rakentaa paremman aidan tai pitää koiran kytkettynä, koska tämä voi tulevaisuudessa syödä pieniä gööttejä aamupalaksi... Luumu saa jatkossa olla omalla pihalla irti silloin kun ollaan itsekin pihalla, mutta heti tontilta poistuttaessa ollaan kiinni. Olen ostanut pitkän jälkiliinan rajaharjoittelua varten. 

Autossa matkustamistakin ollaan harjoiteltu muutamaan otteeseen. Luumu tulee jatkossa istumaan turvavöissä takapenkillä, ja turvavöiden pitäminen on jo tuttua kauraa. 

Luumu learns to wear car safety belt. It tastes good. 
Kaikista harjoitteluista tärkein ja jännittävin on ollut tutustuminen muihin koiriin! Kasvattaja oli vähän huolissaan että eihän tällä ole vielä rokotuksiakaan, mutta mielestäni suurempaa hallaa tehdään, jos pentu kääritään pumpuliin 16-viikkoiseksi asti. Käytiin viime sunnuntaina katsomassa Sannan kultaistanoutajaa, Nettaa, ja mami meni ihan hämilleen siitä, miten loistavat sosiaaliset taidot tällä kaverilla on! Luumu meni kyllä innokkaasti ja rohkeastikin tutustumaan paaaljon isompaan kaveriin, mutta ymmärsi pienestäkin vihjeestä pitää etäisyyttä. Olin niin ylpeä vauvastani <3 Tästä ei valitettavasti ole kuvia, koska halusin kerrankin elää hetkessä, en kamera kädessä.

Samana päivänä mentiin moikkaamaan Nallea Piikkiöön, ja tavattiin lähimetsässä. Luumu meni vähän varovaisemmin Nallea tapaamaan, sillä onhan Nalle vielä Nettaakin kaksi kertaa suurempi ja vielä mustanvärinen. En tiedä mikä tuossa värissä on, mutta moni koira jännittää mustia enemmän. Nopeasti Luumu kuitenkin halusi tehdä lähempää tuttavuutta, mutta Nalle ei niin kovasti tästä touhottajasta välittänyt. Ongelmana oli, ettei Nalle osaa komentaa, vaan lähtee pois. No eihän tämä sellaista ymmärrä. "Mihin se menee tuo kiva pehmeän karvainen otus, menen siis perässä!" Sisällä oli kuitenkin niin paljon muutakin haisteltavaa ja uusia ihmisiäkin, joten Nalle pääsi vähän vähemmällä. I can be very cute sometimes.
First visit to the forest 2 April 2012
What an interesting hairy giant! 
Luumu found a toy from grandma's floor
which proved to be the very best toy ever! (ps. watch the ears!)


Tällaista tänne :) Latasin taas pari videota YouTubeen Luumun hölmöilystä. Tässä Luumu tutustuu tekniikkapalloon, ja tässä leikitään Napsun tunnelin kanssa. Varasin meille pentukurssin Koirakoulu.netistä, ja se alkaa vappupäivän iltana. Heti seuraavana päivänä meillä on Tuijan koirakoulussa pikkupentujen leikkikoulu. Joskus ennen Luumun kotiutumista toivoin, että kunpa se kasvaisi pian isoksi, että sen kanssa voisi tehdä kaikkea. Nyt pidän kiinni jokaisesta hetkestä, ja toivoisin sen pysyvän aina pikkuvauvana. Omana vauvana, Luumuna

Usually we wear the same colour clothes...
(don't take me too seriously all the time...) April 4th 2012.
March 29th 2012. Luumu likes peanut butter so much!
This keeps him busy for 10 minutes!
And he passes out when ever, where ever. 

30th March 2012
Learning to stand like in shows.
This was not his favourite thing to do. April 4th 2012.
"I like to collect all my toys and bones into my bed. They are mine. All mine."
April 4th 2012.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Riemuitsemme kommenteista. Jätähän omasi.